ایرانی‏ها از آن دسته افرادی هستند که علاقه زیادی به شیرینی‏ دارند. همین مساله باعث شده است تا تنوع شیرینی‏های مخصوص مجالس مختلف، عزاداری‏ها‏، اعیاد و مناسبت‌های دیگر در هر منطقه‏ای از کشورمان زیاد باشد. از طرفی هرچه بیشتر به نوروز نزدیک می‌شویم، افراد برای تهیه شیرینی مخصوص عید دغدغه بیشتری پیدا می‌کنند.

ولی با آنکه بازار شیرینی فروشی شهرهای مختلف بسیار داغ است، اما عده‌ای ترجیح می‏دهند شیرینی برای عید نوروز را در منزل خودشان درست کنند. شاید فکر کنید پخت تمام شیرینی‏ها تا حدی نیازمند ابزار و حرفه مخصوص است، اما اینطور نیست. چون شما می‌توانید بعضی شیرینی‏ها و کوکی‏ها را با مواد اولیه قنادی قابل دسترس و بدون نیاز به ابزار خاصی در منزل خود به بهترین شکل ممکن تهیه کنید. به‌همین منظور در این مقاله می‌خواهیم نحوه پخت نوع کوکی و شیرینی مجلسی عید را آموزش دهیم، پس همراهمان بمانید.

C:\Users\User\Pictures\1.jpg

طرز تهیه کوکی فندقی

شیرینی‏های خشک انواع مختلفی دارند که یکی از محبوب‏ترین آن‏ها، کوکی‏ها هستند. کوکی بسته به نوع مواد اولیه می‏تواند طعم‏های متفاوتی داشته باشد که از جمله خوشمزه‏ترین آن‏ها کوکی فندقی است و انتخاب هوشمندانه‏ای برای پذیرایی عید به‌شمار می‏رود. برای تهیه کوکی فندقی، مواد اولیه زیر لازم است:

  • ۱ پیمانه فندق خرد شده
  • ۱ عدد تخم‏ مرغ
  • ۱ و یک چهارم پیمانه آرد سفید
  • نصف پیمانه شکر سفید
  • نصف پیمانه شکر قهوه‏ای
  • ۱ پیمانه شکلات چیپسی
  • ۱ قاشق چای‏خوری وانیل
  • نصف قاشق چای‏خوری جوش شیرین
  • یک چهارم قاشق چای‏خوری نمک
  • ۱۰۰ گرم کره به دمای اتاق رسیده یا روغن مایع

ابتدا کره یا روغن را با شکر سفید و قهوه‏ای حدود ۳ دقیقه مخلوط کنید تا حالت خمیری و نرم پیدا کند. حالا نوبت اضافه‌کردن تخم مرغ و وانیل است. در ظرف دیگری آرد، نمک و جوش شیرین را هم بزنید و زمانی که کاملا مخلوط شد‏، این ترکیب را در ظرف اول بریزید. در این مرحله لازم است کم‌کم شکلات چیپسی و فندق خرد‌شده را به تمام مواد اضافه کنید.

وقتی مواد یک‌دست شدند، آن‌ها را با قاشق به‌حالت گردی‌شکل روی کاغذ روغنی داخل سینی فر قرار دهید. توجه داشته باشید که مواد در حین پخت کمی پف می‏کنند و لازم است فواصل بین آن‏ها رعایت شود. سینی را در فری که از قبل با دمای ۱۶۰ درجه سانتی‏گراد روشن کرده‏اید، قرار دهید و بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اجازه دهید زمان بگذرد تا کوکی‏ها پخته شوند.

زمانی که کوکی‏ها را از فر در آوردید، صبر کنید تا کاملا سرد شوند. چون این کار کمک می‏کند راحت‏تر از کاغذ روغنی جدا شوند. به‌همین راحتی شما یک شیرینی مخصوص عید فوق‏العاده خوشمزه آماده خواهید کرد.

طرز تهیه شیرینی پسته‏ای

یک شیرینی برای عید نوروز پرطرفدار که طعم بی‌نظیری دارد، شیرینی پسته‏ای است. این شیرینی قدیمی سنتی و خوشمزه، بسیار آسان تهیه می‏شود و ناگفته نماند، از خواص بسیار زیادی هم برخوردار است. اگر علاقه‌مند به مغزیجاتی از قبیل پسته هستید، مواد اولیه زیر را برای آماده‏سازی این شیرینی خوشمزه فراهم کنید:

  • ۱۰۰ گرم آرد سفید قنادی
  • ۶۰ گرم روغن مایع یا کره آب‏‌شده
  • ۱ قاشق مرباخوری پر هل سابیده
  • ۶۰ گرم پودر قند
  • ۱۰۰ گرم پودر پسته

ابتدا پودر قند، پسته پودرشده و هل سابیده را به‌خوبی با هم مخلوط کنید. وقتی مواد یک‌دست شدند، روغن مایع یا کره آب شده را اضافه کنید. حالا نوبت به افزودن آرد می‏رسد. در این مرحله بهتر است آرد را بدون عجله و کم‌کم به مخلوط اضافه کنید تا ترکیب نهایی بافت بهتری داشته باشد.

زمانی که همه مواد با یکدیگر مخلوط شدند، خمیر نچسبی به‌دست می‏آید. حالا به کمک وردنه، مواد را روی سطحی مانند کاغذ روغنی صاف کنید و با استفاده از قالب طرح مورد نظر که می‏تواند به شکل گل، ترمه، ستاره یا هر چیز دیگری باشد، شیرینی را برش بزنید.

در فری که از قبل با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‏گراد گرم شده، چیزی حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان کافی است تا این شیرینی‏ مخصوص عید آماده شود. برای تزئین آن، خلال پسته و پودر گل محمدی گزینه‏های مناسبی خواهند بود.

C:\Users\User\Pictures\3.jpg

طرز تهیه شیرینی بادامی

شیرینی بادامی از نوع فرانسوی، یکی از راحت‏ترین گزینه‌ها به‌عنوان شیرینی مخصوص عید است. اگر فکر می‏کنید پخت آن نیازمند مهارت خاصی است، باید بگوییم اشتباه می‎کنید. تنها با داشتن کمی ذوق و خلاقیت در آشپزی، می‏توانید این شیرینی برای عید نوروز خوشمزه را درست کنید. موادی که برای تهیه این شیرینی مجلسی عید لازم است، در زیر نام برده‏ایم:

  • نصف پیمانه کره به دمای اتاق رسیده
  • ۱ عدد تخم مرغ
  • ۱ قاشق چای‏خوری وانیل یا اسانس آن
  • ۱.۵ پیمانه آرد سفید
  • یک چهارم قاشق چای‏خوری بکینگ پودر
  • یک هشتم قاشق چای‏خوری نمک
  • یک سوم پیمانه پودر قند
  • نصف پیمانه آرد بادام یا بادام خردشده
  • ۱ قاشق چای‏خوری پودر هل

ابتدا کره به دمای اتاق رسیده را همراه شکر به مدت ۵ دقیقه مخلوط کنید. بهتر است این کار به کمک همزن برقی انجام شود. وانیل و تخم مرغ باید در این مرحله به ماده یک‌دست و کرمی اولیه اضافه شوند. حالا نوبت به اضافه کردن پودر هل، بکینگ پودر و آردی می‏رسد که از قبل دو بار الک شده است. در نهایت آرد بادام یا بادام خردشده را که پایه اصلی این شیرینی برای عید نوروز به‌شمار می‏رود، با مواد موجود ترکیب کنید.

اگر می‏خواهید حرفه‏ای عمل کنید و یک شیرینی مخصوص عید بدون نقص داشته باشید، مواد ترکیبی نهایی را در کیسه فریزر تقریبا به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا به مقدار لازم استراحت کند.

بعد از گذشت یک ساعت، فر را در دمای ۱۶۰ درجه روشن کنید تا به اندازه کافی گرم شود. حالا مواد را به کمک وردنه صاف کنید و بعد از برش دادن به شکل مورد نظر، روی کاغذ روغنی در سینی فر قرار دهید. بهتر است هر چند دقیقه شیرینی‏ها را در فر بررسی کنید تا به‌محض اینکه طلایی شدند، آن‏ها را از فر خارج کنید. تزئین با شکلات چیسی، عسل، خلال بادام، پودر قند و موادی از این قبیل می‏تواند زیبایی دوچندانی به این شیرینی مخصوص عید شما بدهد.

C:\Users\User\Pictures\4.jpg

طرز تهیه شیرینی نخودچی

هر منطقه از ایران، شیرینی خاص خود را برای عید دارد. اما یکی از ده‏ها شیرینی که بدون حد و مرز در تمام نقاط کشورمان برای نوروز و روزهای دیگر پخت می‏شود و طرفداران بسیاری نیز دارد، نخودچی است. خوشبختانه این شیرینی بسیار آسان آماده می‏شود و برای تهیه آن به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

  • ۵۰ گرم آرد گندم
  • ۴۵۰ گرم آرد نخودچی
  • ۱ قاشق چای‏خوری پودر هل
  • ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده
  • ۲۵۰ گرم پودر قند
  • ۲۵۰ گرم روغن جامد

در مرحله اول باید پودر قند را همراه با روغن جامد ترکیب کنید. برای اینکه شیرینی شما ظاهر بهتری داشته باشد، این مرحله را با دور تند همزن برقی انجام دهید. حالا نوبت اضافه کردن زعفران است. بعد از اینکه زعفران کاملا با مواد ترکیب شد، مخلوط آرد گندم، آرد نخودچی و پودر هل را در سه مرحله بیفزایید.

خمیری که به‌دست می‌آید باید به مدت ۱۲ ساعت در یخچال استراحت کند. بعد از گذشت این زمان، خمیر را از یخچال خارج کنید و بین دو کیسه پلاستیک قرار دهید. حالا با وردنه آن را به ضخامت حدود یک سانتی‏متر صاف کنید و سپس قالب بزنید. شیرینی را به مدت ۱۵ دقیقه در فر با دمای۱۷۰ درجه سانتی‏‏گراد قرار دهید تا کاملا طلایی شود.

C:\Users\User\Pictures\5.jpg

اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *