دعاوی ابطال قرارداد پایان کار امروزه در بسیاری از مراکز و… مطرح است. در قانون، شرایط و نحوهی ابطال قرارداد پایان کار و ابطال پایان کار و قرارداد پایان کار بیان شده است. ما در این مقاله سعی داریم به مواردی از جمله دعوی تخلیه اماکن تجاری و تصرف عدوانی و انتقال منافع و…، بپردازیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
دعاوی ابطال قرارداد پایان کار
دعاوی ابطال قرارداد پایان کار، دعوایی است که طی آن خواهان دعوا از دادگاه درخواست صدور حکم به ابطال پایانکار و قرارداد پایان کار معامله را دارد. ابطال قرارداد پایان کار، ابطال پایان کار و قرارداد پایان کار به معنی انحلال و بی اعتباری معامله است. از طرفی ابطال قرارداد پایان کار در یک معامله و در وضعیت کلی درست فرض میشود. زیرا اصل بر صحت معامله است مگر اینکه خلاف آن اثبات بشود. پس درخواست کنندهی قرارداد پایان کار و ابطال قرارداد پایان کار باید در یک معامله کلی صحیح فرض شود.
دعاوی پایان کار
گرفتن ابطال پایان کار و ابطال قرارداد پایان کار آپارتمان یا هر ملک که جز تشریفات الزامی قبل از اخذ سند رسمی آن ملک میباشد. به عبارتی زمانی که کسی میخواهد علیه سازنده آپارتمان یا فروشنده دعوای قرارداد پایان کار و ابطال قرارداد پایان کار بکند حتما باید در ستون خواستههای دعوا تقاضای ابطال پایان کار، ابطال قرارداد پایان کار ساختمان را نیز بخواهد چون اخذ سند رسمی آپارتمان بدون درخواست ابطال قرارداد پایان کار مواجه با رد دعوا خواهد بود که اکثر این افراد موضوع قرارداد پایان کار و ابطال پایان کار را نمیدانند و به همین دلیل دادخواست یا دعوی ابطال قرارداد پایان کار و دعوی قرارداد پایان کار آنها رد میشود.
بطلان قرارداد پایانکار چیست: فرق بطلان با فسخ
منظور از بطلان قرارداد پایانکار یا قرارداد پایان کار این است که با به وجود آمدن مواردی خاص، اعتبار قرارداد پایان کار، کار تمام شود یا اسباب فسخ قرارداد ایجاد شود. دلیلهای اصلی ابطال پایان کار در ماده ۲۱ قانون کار گفته شده که میتوان آنها را به دو دسته اسباب غیر ارادی و اسباب ارادی ابطال پایان کار تقسیم کرد. اما مهم ترین فرق بطلان با فسخ این است که در بطلان از ابتدا به دلایلی ذکر شده قراردادی ایجاد نشده است و در صورت بطلان قرارداد پایان کار هیچ گونه اثر قانونی وجود نخواهد داشت، ولی در قراردادهای قابل فسخ، اثر قرارداد تا زمان برهم زدن قرارداد باقی میماند.
فسخ قرارداد پایانکار چیست؟ فرق فسخ و بطلان
فسخ در لغت به معنی پایان دادن یا انحلال یک موضوع است. فسخ قرارداد به معنی خاتمه دادن یا ابطال قرارداد پایان کار به معنای قطع همکاری در یک قرارداد کارفرما و کارگری است. هر قرارداد خارج از همهی جنبههای متفاوت آن ممکن است با اراده طرفین یا خارج از اراده آن ها فسخ شود. اما تنها در صورتی که فسخ و ابطال قرارداد پایانکار با رعایت شروط قانونی کار انجام شود، حقوق ذکر شده طرفین در ابطال پایان کار، محفوظ میماند. اما تفاوت فسخ با بطلان این است که هر قرارداد مانند هر چیز دیگری، دارای مدت زمان محدود است و حتی امکان دارد قبل از تمام شدن این مدت زمان فسخ شوند. هر نوع قرارداد بسته به نوع آن مفاد و شرایطی را دارا است.
دعوی تخلیه اماکن تجاری
قبل از آن که به بررسی دعوی تخلیه اماکن تجاری و شرایط مربوط به آن بپردازیم، باید بگوییم که کدام یک از ملکها، تجاری محسوب میشوند و شرایط تخلیه اماکن تجاری چگونه است؟ در جواب این سوال باید گفت که در پروانه ساختمانی صادر شده برای هر ملک، نوع کاربری آن، اعم از اداری ومسکونی و تجاری، مشخص شده است و دارند، الزاما باید طبق همان پروانه، از ملک بهره برداری کند. اما از آن جهت که که تخلیه اماکن تجاری نیز، مانند ملکهای مسکونی، گاهی به وسیله عقد اجاره، به دیگری واگذار میشوند، در اجاره این املاک لازم است که مستاجر و موجر، به تعهدات قانونی خود از جمله تخلیه اماکن تجاری پایبند باشند. چرا که تخلیه اماکن تجاری در قانون بسیار مهم و ضروری میباشد
دعوی درخواست مطالبه سرقفلی
حق کسب و پیشه و سرقفلی، از جمله حقوقی هستند که قانون گذار آنها را به ترتیب، در قانون موجر و مستاجر برای مستاجر و تخلیه امکان تجاری در نظر گرفته است و مستاجر در شرایط خاصی، حق مطالبه این حقوق مالی را از موجر مالک یا مالک دارد. البته در صورتی که شرایط، فراهم باشد و مستاجر، قصد حق کسب و پیشه و مطالبه سرقفلی را داشته باشد، لازم است تا برای طرح دعوی مطالبه سر قفلی و حق کسب و پیشه اقدام کند که این دعوی، شامل شرایط خاص، نحوه، مدارک و هزینههای مخصوص به خود میباشد.
همچنین شما می توانید برای دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر از وکیل قرارداد ها در شیراز کمک بگیرید.
دعوی درخواست دریافت مطالبه اجرت المثل
به طور کلی دعوی درخواست دریافت مطالبه اجرت المثل هر جایی که کسی از منافعی بهره ببرد و رضایت مالک مال آن یا صاحب منافع نداشته باشد، مصداق خواهد داشت. مثل مطالبهی اجرت مثل ایام زوجیت که چون زن تکلیفی به انجام دادن کارهای منزل ندارد و در صورت انجام دادن و عدم اثبات تبرع از سوی مرد، زن حق مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت را از همسر خود خواهد داشت.
دعوی رفع تصرف عدوانی
دعوی رفع تصرف عدوانی در ماده ۱۵۸ قانون آئین دادرسی مدنی به طور صحیحی بیان شده است و طبق این ماده دعوی تصرف عدوانی عبارتند از: ادعای تصرف کننده سابق مبنی بر اینکه دیگر بدون رضایت او مال غیر منقول خود را از تصرف عدوانی وی خارج کرده و ادعای تصرف کننده خود را نسبت به آن مال در خواست مینماید. تصرف عدوانی در قانون دادرسی بسیار مهم میباشد. در قانون تصرف عدوانی در آئین دادرسی به صورت واضح دعوی تصرف گفته شده است.
دعوی تجویز انتقال منافع از فرد به فردی دیگر
دعوی تجویز انتقال منافع از فرد به فردی دیگر زمانی مطرح میشود که میان موجر و مستاجر اول بر سر اصل و میزان هزینه حق کسب و پیشه اختلافاتی صورت بگیرد. و یا اینکه یکی از طرفین در مورد انتقال منافع از قرارداد عدول نموده یا به آن عمل کند. به عبارتی دعوی انتقال منافع در صورتی موضوعیت پیدا میکند که مستاجر امکان تجاری قصد انتقال منافع مورد اجاره به فرد دیگر را دارد. خود موجر نه راضی به پرداخت اجاره انتقال منافع و نه راضی به حق کسب و پیشه است. و نه مستاجر اماکن تجاری حق انتقال مورد اجاره را به طور کتبی و صریح دارد.
کلام آخر
همواره ابطال قرارداد پایان کار وابطال پایان کار امری مهم در دعوی قانون است. همچنین قانون گذار در قانون، شرایط و نحوه قرارداد پایان کار، دعوی تخلیه اماکن تجاری، تصرف عدوانی و انتقال منافع را بیان کرده است. ما در این مقاله سعی کردیم که هر کدام از موضوعهای ذکر شده را برای شما به طور صریح توضیح دهیم، امیدواریم از مطالب گفته در این مقاله لذت برده باشید.