اینکه چرا باید به روانشناس مراجعه کنیم سوالی است که ممکن است برای افراد زیادی پیش بیاید. بسیاری اعتقاد دارند که مراجعه به روانشناس تنها برای کسانی که دچار اختلالهای روانی و یا مشکلات روحی هستند لازم است، در صورتی که این تصور اشتباه است. امروزه با وجود فشارها و استرس هایی که همه ما در زندگی تحمل میکنیم وجود شخصی که بتواند ذهن آشفته ما را به آرامش برساند بسیار اهمیت دارد. ما در این مقاله سعی داریم پاسخ سوال چرا باید به روانشناس مراجعه کنیم را به طور کامل توضیح دهیم. همچنین افرادی که ساکن اسلامشهر هستند و به دنبال بهترین مراکز روانشناسی در اسلامشهر می باشند می توانند از طریق مجله اسلامشهرینو متخصص مربوطه را بیابند.
علت مراجعه به روانشناس
برای درمان اختلالاتی مانند اختلال شخصیت مرزی، اختلال دو قطبی، اختلال شخصیت نمایشی حتما باید به دکتر روانشناس مراجعه شود چراکه اگر این اختلالات به حال خود رها شوند و درمانی برای آنها صورت نگیرد، زندگی فرد را به طور کلی تحت تاثیر قرا میدهند و شخص را به شدت آسیبپذیر میکنند در چنین مواقعی کمک گرفتن از یک روانشناس خوب میتواند تغییر زیادی در شرایط روحی و روانی فرد ایجاد کند و همچنین مورد دیگری که امروزه افراد زیادی با آن روبهرو هستند استرس و فشارهای روانی است که در مواقعی که شدت آنها افزایش مییابد زندگی فرد را مختل میکند بنابراین لزوم مراجعه به روانشناس در این مواقع نیز بسیار حس میشود. در بسیاری از مواقع سخت زندگی، کنترل احساسات دست ما نیست! اگر مشکلاتی را تجربه می کنید که نمی توانید آن ها را با اطرافیان خود در میان بگذارید، همیشه می توانید در مورد آن ها با یک روانشناس حرفه ای مشورت کرده و ذهن خود را از فشار مشکلات و احساسات منفی رها کنید؛ پس در حق روان خود کوتاهی نکنید.
انواع روانشناس ها
طبق اطلاعیه انجمن روانشناسی آمریکا، روانشناسی با تخصص های مختلفی شناخته می شود که برخی از آن ها عبارتند از:
روانشناسی بالینی: افرادی که دارای مشکلات سلامت روان و رفتار هستند، پشتیبانی و مراقبت می کند.
روانشناسی کودک و نوجوان: تمرکز بر روی درمان مشکلات روحی و روانی نوزادان، کودکان، و نوجوانان دارد.
روانشناسی بالینی سلامت: خدمات بالینی برای بهتر شدن سلامت جسمی و روانی را برسی و پشتیبانی می کند.
روانشناسی زوجین و خانواده: مشکلاتی که ممکن است برای افراد در روابط و خانواده به وجود بیاید، را برطرف می کند.
روانشناسی مدرسه: کارکردن با دانش آموزان، والدین یا مراقبین و معلم ها در محیط مدرسه را شامل می شود.
روانشناسی مشاوره ای: به کمک کردن افرادی که دارای مشکلات عاطفی، اجتماعی، کاری، بهداشتی یا تحصیلی درهرسنی، میپردازد.
روانشناسی سازمانی: به صورت تخصصی، رفتار انسان ها در محل کار و سازمان را بررسی می کند.
اهمیت درمان روانشناسی را دسته کم نگیرید!
به خاطر داشته باشید که هر چقدر هم درخواست کمک در مورد مسائل سلامت روان دشوار باشد، این مشکلات نیز درست به اندازه مسائل سلامت جسمی مهم و حیاتی بوده و باید به موقع و خیلی سریع مورد توجه و درمان قرار گیرد. ممکن است درمان های روانشناسی سخت و طاقت فرسا باشند، اما مشکلات سلامت و روان و مسائل رفتاری بسیار رایج هستند و عدم سلامت عاطفی، در بسیاری از موارد منجر به مشکلات سلامت جسمی حاد و بی دلیل خواهد بود. بنابراین حالا که از تمام علائم و نشانه های اساسی نیاز به مشاوره اطلاع دارید، می توانید قبل از اینکه دیر شود، درست و در زمان مناسب به بهترین دکتر روانشناس مراجعه کنید.
یک روانشناس خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
همان طور که میدانید، افراد برای بهبود وضعیت روانی خود که یک مسئله بسیار مهم است به روانشناس مراجعه می کنند. بنابراین لازم است دکتر روانشناس مورد نظر از ویژگی هایی که در ادامه ذکر می کنیم برخوردار باشد تا بتواند خدمات مطلوب و نتیجه بخشی به شما ارائه دهد. در صورتی که روانشناس مورد نظر از مهارت و ویژگی های مناسب برخوردار نباشد ممکن است نه تنها موجب بهبود وضعیت شما نشده بلکه تاثیر منفی تری نیز در روحیه شما ایجاد کند. بنابراین برای یافتن بهترین دکتر روانشناس در اسلامشهر به این نکات توجه کنید:
۱- یک روانشناس خوب باید بتواند به خوبی همدلی و دلسوزی خود را به مددجو نشان دهد تا مددجو بتواند با آسودگی خیال مشکلات و حرف های خود را با او در میان بگذارد. همچنین باید دقت کند به طور طبیعی این احساسات را نشان دهد. چرا که اگر مددجو متوجه غیر طبیعی بودن درمان گر شود، اعتمادی به او و کارش نخواهد داشت.
۲- افرادی که به روانشناس مراجعه می کنند، بیشتر افرادی هستند که نیاز به شنیده شدن دارند؛ بنابراین یک روانشناس خوب اول باید یک شنونده خوب برای مددجوی خود باشد و روانشناس ابتدا باید مشکل مددجو را به خوبی بشنود و درک کند تا بتواند کمک مؤثری به بهبود او به عمل آورد.
۳- برخورداری از مهارت ارتباطی مناسب از ویژگی های ضروری یک روانشناس خوب است. ریشه اغلب مشکلات روانی، این است که افراد نتوانسته اند مشکلات خود را به درستی و به طور موثر با اطرافیان خود در میان بگذارند و اگر نتوانند با روانشناس خود نیز به خوبی ارتباط گرفته و مشکلات خود را بیان کنند، کاری از پیش نمی برند. بنابراین یک روانشناس خوب باید بتواند ارتباط درست و قدرتمندی با مدددجو برقرار کند.
۴- برخورداری از سطح سلامت روان بالا نیز از ویژگی های یک دکتر روانشناس خوب است. وقتی ما به یک پزشک پوست و مو مراجعه می کنیم، قبل از هرچیز به وضعیت پوست و مو خود او توجه می کنیم تا بدانیم که کمک های او نتیجه بخش خواهد بود یا نه! برای مراجعه به روانشناس نیز این موضوع صدق می کند. قطعا اگر افراد رفتارهایی مانند زود عصبانی شدن، دادزدن، وسواس و… را از روان درمانگر خود ببینند به او مراجعه نخواهند کرد.
تفاوت روانپزشک و روانشناس
می توان بیان کرد به طور کلی راستای فعالیت روانپزشکان و روانشناسان با یکدیگر یکی بوده و همانند متخصصان روانپزشکی متخصصان روانشناسی نیز با انواع اختلالات روانی آشنایی دارند و می توانند شما را در جهت بهبود این مشکلات یاری رسانند، اما تفاوت اصلی بین این دو رشته در صلاحیت برای تجویز دارو است.
روانپزشک به عنوان یک پزشک قادر است بیمار را در بیمارستان بستری کند و برای برطرف کردن مشکلات فیزولوژیک وی برای او داروهایی تجویز کند اما روانشناسان فاقد صلاحیت تجویز دارو بوده و تنها می توانند با درمان های غیر دارویی و با روش های متنوع به بهبود حال روحی و روانی بیمار بپردازند. با این حال برای درمان برخی از بیماری ها لازم است جلسات روانپزشکی و روانشناسی در موازات یکدیگر دنبال و طی شوند.
کلام آخر
همان طور که گفته شد، دکتر روانشناس فردی است که در رشته روانشناسی تحصیل کرده و در حیطه بهبود مشکلات روانی و جلوگیری از آن ها، تخصص لازم را کسب کرده است. برای انتخاب یک روانشناس خوب باید به ویژگی های متعددی دقت شود که ما در سایت اسلامشهرینو بهترین دکترهای روانشناس را معرفی کرده ایم که چند مورد از ویژگی های آن ها را برای شما همراهان گرامی شرح دادیم. از جمله این ویژگی ها می تواند به رازدار بودن، مهارت ارتباطی قوی، برقراری تعادل در رفتار، نشان دادن همدلی و دلسوزی نسبت به مددجو و… اشاره کرد. سایت اسلامشهرینو یا eslamshahrino.com بهترین انتخاب برای شما برای یافتن بهترین دکتر روانشناس در اسلامشهر است.
مقاله واقعا کامل وعالی بود من تونستم جواب سوال هایی که تو ذهنم بود و نمیتونستم از کسی بپرسم رو بگیرم
مرسی لطف کردین مطلب کاملی بود