فیزیوتراپی نوعی درمان است که به بازیابی حرکت و عملکرد فردی که تحت تاثیر عوامل مختلف از جمله بیماری توانایی حرکت خود را از دست داده است کمک می کند. در واقع فیزیوتراپی یکی از علوم اصلی توانبخشی است. فیزیوتراپی با اهداف مختلفی صورت می گیرد؛ از این اهداف میتوان به افزایش قدرت عضلات، انعطاف عضلات، بهبود حرکت و بهبود عملکرد افراد اشاره کرد. فیزیوتراپی و نتیجه حاصل از آن معمولا زمانبر است. اغلب نتایج حاصل از فیزیوتراپی مفید و اثربخش است. راهکارها و نتیجه های حاصل از فیزیوتراپی معمولاً برای درمان دردهای مفصلی و عضلانی به کار می روند.
نام دیگر فیزیوتراپی، فیزیکال تراپی است. خوب است بدانیم که در روش های درمانی که در فیزیوتراپی به کار برده می شود از هیچ عامل شیمیایی استفاده نمی شود؛ به همین دلیل این نوع از درمان هیچگونه عوارضی ندارد و به بیمار صدمه نمی رساند.
فیزیوتراپیست کیست؟
فیزیوتراپیست کسی است که به علم های آناتومی، فیزیولوژی، کینزیولوژی و شناخت بیماری ها مسلط است. فیزیوتراپیست ها معمولاً از طریق یک سری اعمال به افرادی که به دلایل مختلف آسیب دیده اند یا ناتوان هستند کمک می کنند؛ از این عوامل می توان به حرکت و ورزش، آموزش، مشاوره و درمان دستی اشاره کرد. فیزیوتراپیست ها می توانند عملکرد درست عضلات و مفاصل بدن انسان را در سنین مختلف حفظ کنند. در این راه علاوه بر درمان بیماری ها از بروز آن نیز جلوگیری می شود.
فیزیوتراپیست ها چه کار می کنند؟
فیزیوتراپی از مواردی است که به طور کلی بر علم و دانش تکیه دارد. مشارکت بیمار در مراقبت از خود در کنار آموزش و توانمندسازی توسط فیزیوتراپ بسیار حائز اهمیت است. در روش های درمانی فیزیوتراپی از ورزش، نور، پرتو های فرابنفش و فروسرخ، گرما و برق استفاده می شود. هدف علم فیزیوتراپی بالا بردن سلامت عمومی بدن و جلوگیری از بیماری ها است. در فیزیوتراپی دماوند از بهترین روش های درمانی نیز استفاده می شود که می توانید با مراجعه به این مرکز درمانی بیماری خود را درمان و یا از بروز بیماری جلوگیری کنید. . برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این مرکز درمانی می توانید به سایت diyakophysio.com مراجعه کنید.
انواع درمان ها در فیزیوتراپی
به طور کلی در علم فیزیوتراپی، درمان به سه گروه اصلی تقسیم می شود. نوع اول این درمانها، تمرین درمانی است. در تمرین درمانی فیزیوتراپیست کاردرمان را از طریق ورزش های درمانی، خواص ماساژ و ورزش در آب انجام می دهد. نوع دوم الکتروتراپی است. در الکتروتراپی درمان به وسیله دستگاه های ویژه ای انجام می شود که دارای موج های الکتریکی و انواع دیگری از موج ها می باشند. برای مورد آخر از درمان های فیزیوتراپی باید به مهارت های درمان با دست اشاره کنیم. به یاد داشته باشیم که فیزیوتراپی فقط برای اعصاب حرکتی بدن انسان نیست؛ بلکه در سیستم عصبی، سیستم تنفسی، کلیوی و …کاربرد دارد.
چرا باید فیزیوتراپی انجام دهیم؟
فیزیوتراپی به همه افراد با هر سن و سالی برای عملکرد بهتر بدن کمک می کند. به طور کلی افراد میتوانند به دلایل مختلفی به دنبال انجام فیزیوتراپی باشند؛ از این دلایل میتوان به توانبخشی، جراحات، درد یا ناراحتی اشاره کرد. اکثر افراد فکر میکنند که تحت هیچ شرایطی به فیزیوتراپی احتیاج ندارند. این افراد زمانی به پزشک مراجعه میکنند که درد و بیماری آنها در مرحله حادی قرار گرفته است. برای جلوگیری از این اتفاق ها در ادامه به مواردی که دلیل برای مراجعه افراد به فیزیوتراپ است اشاره می کنیم:
۱: دردی که مدام عود می کند
۲: جراحت زیاد
۳: کسانی که تحت عمل جراحی قرار گرفتند
۴: سرگیجه های طولانی
۵: مشکل در کنترل مثانه
تاندونوپاتی چیست؟
برای تعریف تاندونوپاتی بهتر است ابتدا اطلاعاتی از تاندون ها کسب کنیم. تاندون های بدن ما یکسری بافت هایی مانند طناب و با استحکام بالا هستند که پروتئین کلاژن دارند. وظیفه تاندون ها اتصال ماهیچه به استخوان ها است. تاندونوپاتی که نام دیگر آن تاندونوز است؛ تجزیه کلاژن در تاندون را میگویند. این تجزیه علاوه بر ایجاد درد و سوزش باعث کاهش انعطاف پذیری می شود.
در این حالت توانایی اینکه هر تاندونی را تحت تاثیر قرار بدهد دارد؛ با این حال تاثیر آن روی تاندون آشیل، تاندون های روتاتورکاف، تاندون کشکک و تاندون های همسترینگ بیشتر است. برای ذکر علت این مشکل می توان به استفاده بیش از حد یا فشار بیش از حد روی تاندون ها اشاره کرد. افزایش سن می تواند در بروز این بیماری نقش داشته باشد؛ چون افزایش سن سبب کاهش عضلات در بدن میشود.
برای درمان چه کنیم؟
این بیماری از جمله بیماریهایی است که میتواند به سرعت رشد کند و باعث ایجاد درد و آزار در فرد بیمار شود. درمان این بیماری در صورتی که در ابتدا شناسایی نشود ممکن است ماه ها طول بکشد. فیزیوتراپیست های حرفه ای در مراکز معتبر می توانند در درمان این بیماری و حتی جلوگیری از آن نیز به شما کمک کنند.
این بیماری از جمله بیماریهایی است که میتواند به سرعت رشد کند و باعث ایجاد درد و آزار در فرد بیمار شود درمان این بیماری در صورتی که در ابتدا شناسایی نشود ممکن است ماهها طول بکشد فیزیوتراپیست های حرفه ای در فیزیوتراپی در مورد می تواند در درمان این بیماری و حتی جلوگیری از آن نیز به شما کمک کند
لیزر درمانی چیست؟
در علم پزشکی، لیزر درمانی این امکان را به پزشکان می دهد که کار خود را با دقت و ظرافت بیشتری انجام دهند. لیزر به پزشکان اجازه می دهد روی یک نقطه کوچک متمرکز شوند. فایده لیزر این است که تمرکز روی یک نقطه، امکان آسیب به بافت های اطراف را کمتر میکند و درد کمتری دارد.
نام دیگر لیزر درمانی، لیزرتراپی است. لیزر درمانی با استفاده از امواج نوری متمرکز روی بیمار انجام میشود. نور لیزر دارای یک طول موج بخصوص است به همین علت می توان آنها را به نحو دلخواه تابش داد. لیزر درمانی بر خلاف دیگر روشهای درمانی باعث بازسازی سلول ها و رشد دوباره آن ها میشود. لیزر درمانی در دماوند با حضور پزشکان توانا و مجرب انجام میشود و این امکان را ایجاد کرده که برای درمان بیماریها از این روش های نوین استفاده کنید.
یکی از روش های درمانی که در فیزیوتراپی به کار برده می شود مکانوتراپی است. مکانوتراپی به معنی حرکت درمانی با استفاده از یکسری تجهیزات مکانیکی است. مکانوتراپی یکی از روش های کاربردی در فیزیوتراپی است؛ همچنین به بهبود بسیاری از بیماران کمک کرده است.