بواسیر با  نام علمی هموروئید یکی از بیماری‌های شایع می‌ باشد که بسیاری از افراد بنا به دلایل مختلفی درگیر آن می‌شوند این بیماری شایع و نه چندان پرخطر اگر در زمان مناسب و به  درستی درمان نشود می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. پس شما با شناخت این بیماری،روش‌های پیشگیری و راه‌ های درمان آن می‌توانید از تبدیل شدن هموروئید به یک بیماری دردناک جلوگیری کنید. شما به هر دلیلی که مبتلا به این بیماری شوید بدون شک مراجعه به کلینیک هموروئید و مشخصاً متخصص هموروئید می‌تواند بهترین راهکار برای از بین بردن این بیماری باشد.

متخصص هموروئید

هموروئید چیست و انواع هموروئید

به شکل طبیعی در درون مقعد و یا اطراف آن رگ‌های خونی وجود دارند که وظیفه آنها کنترل دفع مدفوع می‌باشد. در برخی از مواقع این رگ‌ های خونی دچار کشیدگی و پارگی میشوند که به اصطلاح فرد دچار بیماری بواسیر یا هموروئید می‌شود. هموروئید را می‌توان به مانند تورم واریس پا دانست با این تفاوت که این بیماری و تورم در قسمت مقعد به وجود می‌آید. 

انواع هموروئید یا بواسیر عبارتند از :

1_ هموروئید داخلی

یکی از انواع هموروئید که معمولاً با درد و علائم کمتری همراه است هموروئید داخلی می‌باشد. این نوع از هموروئید همانگونه که از نامش پیداست زمانی به وجود می‌آید که رگ‌های داخل رکتوم بنا به دلایل مختلفی متورم می‌شوند. نکته‌ ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که رکتوم قسمتی از سیستم گوارش می‌باشد که وظیفه وصل کردن روده بزرگ به مقعد را دارد ، زمانی که رگ‌های این قسمت متورم می‌شوند به اصطلاح فرد دچار هموروئید یا بواسیر شده است. در این نوع از هموروئید فرد درد زیادی احساس نمی‌کند و در برخی از مواقع با خونریزی کمی همراه است. در مواردی که بواسیر داخلی بیرون می‌زند در اصطلاح پزشکی به آن بواسیر یا هموروئید پرولاپس می‌گویند

2_ هموروئید خارجی

بواسیر یا هموروئید خارجی یکی دیگر از انواع این بیماری می‌باشد که معمولاً در زیر پوست مقعد تشکیل می‌شود. این نوع از هموروئید بر خلاف نوع داخلی می‌تواند با درد زیادی همراه باشد البته احساس خارش و سوزش از دیگر علائم این نوع از هموروئید است که معمولاً برای درمان آن باید به کلینیک هموروئید مراجعه کنید. در اکثر مواقع متخصص هموروئید برای درمان هموروئید خارجی از روش لیزر هموروئید که یک روش کم خطر و مناسب است استفاده می‌کند. خونریزی در این نوع از بواسیر نسبت به نوع داخلی بیشتر است و ممکن است که فرد مبتلا به این بیماری با بیماری کم خونی نیز مواجه شود. در مواقعی که خون در هموروئید خارجی جمع شود این هموروئید تبدیل به هموروئید ترومبوزه می‌شود. زمانی که هموروئید خارجی به این سطح می‌رسد با علائم بیشتر و دردناک‌ تری مانند تورم التهاب و برآمدگی سخت و همچنین درد شدید همراه میشود. که در این صورت بهترین راه درمان، مراجعه به کلینیک هموروئید می‌باشد.

کلینیک هموروئید

درجه‌بندی هموروئید :

به غیر از انواع هموروئید، با توجه به شدت این بیماری آن را درجه‌ بندی می‌کنند. به شکل کلی هموروئید به ۴ گرید یا درجه تقسیم می‌شود.

 

بواسیر درجه ۱ :

این نوع از بواسیر با نشانه‌ها و درد بسیار کمی همراه است که معمولاً فرد بیمار در زمان دفع آن را حس می‌کند.

 

بواسیر درجه ۲ :

بواسیر درجه ۲ به نوعی از بواسیر گفته می‌شود که بواسیر در زمان دفع بیرون می‌زند و خود به خود مجدداً به داخل برمی‌گردد.

 

بواسیر درجه ۳ :

یکی دیگر از انواع بواسیر نوع درجه ۳ می‌باشد، که در آن هموروئید یا بواسیر از مقعد بیرون می‌زند و برای برگرداندن آن فرد باید از دست یا انگشت خود استفاده کند.

 

بواسیر ۴ :

در این سطح از بواسیر،هموروئید به شکل مرتب از مقعد بیرون می‌زند و فرد حتی با دست هم به راحتی نمی‌تواند آن را جا بزند.در این نوع یا درجه از بواسیر بهترین راه مراجعه به متخصص هموروئید و در صورت نیاز لیزر هموروئید می‌باشد.

> کلینیک هموروئید

لیزر هموروئید

علائم بروز هموروئید

بیماری هموروئید جز بیماری‌ های پرنشانه می‌باشد که معمولاً با علائم زیادی همراه است که از مهم‌ترین علائم بروز هموروئید می‌توان به :

 

  • خونریزی در زمان دفع :

یکی از مهمترین علائم هموروئید که برای هر دو نوع خارجی و داخلی وجود دارد خونریزی در هنگام دفع می‌باشد. این خونریزی معمولاً در مراحل ابتدایی هموروئید بسیار کم است به شکلی که شما این خونریزی را میتوانید فقط در زمان پاک کردن مقعد بر روی دستمال مشاهده کنید، اما با مرور زمان و پیشرفت این بیماری میزان خونریزی نیز افزایش پیدا می‌کند.

 

  • خروج ترشحات مخاطی :

در برخی از مواقع ممکن است فرد مبتلا به هموروئید شاهد خروج ترشحاتی به همراه مدفوع باشد. این ترشحات معمولاً بدون رنگ هستند.

 

  • درد :

یکی دیگر از علائم هموروئید که معمولاً در نوع خارجی و ترومبوزه بیشتر شاهد آن هستیم احساس درد در ناحیه مقعد می‌باشد.این درد در حالتی که بیمار بر روی سطح سفتی می‌نشیند و یا در زمان دفع بیشتر احساس می‌شود.

 

  • عدم دفع کامل مدفوع :

یکی دیگر از علائم هموروئید دفع ناکامل مدفوع می‌باشد با توجه به اینکه هموروئید می‌تواند بر عروق خونی و عضلات مقعد فشار وارد کند این عضلات و عروق توانایی لازم را برای دفع کامل مدفوع ندارند به همین دلیل مقداری از مدفوع در رکتوم باقی می‌ماند.

 

  • سوزش و خارش مقعد :

یکی دیگر از مهمترین علائم بیماری هموروئید احساس خارش و سوزش در ناحیه مقعد می‌باشد‌ این علائم در هموروئید خارجی بیشتر ‌بوده و در برخی از مواقع حتی می‌تواند آزاردهنده باشد.

 

  • برآمدگی و برجستگی در ناحیه مقعد :

یکی از مهم‌ترین علائم بیماری هموروئید که برخی از افراد آن را با شقاق اشتباه می‌گیرند وجود برجستگی و برآمدگی در ناحیه مقعد می‌باشد. این ضایعه معمولاً به دلیل جمع شدن بافت و خون در این قسمت به وجود می‌آید که اصلاً ظاهر خوبی ندارد، علاوه بر ظاهر زشت این ضایعه باعث می‌شود که عملیات دفع به سختی انجام شود. 

کلینیک هموروئید دکتر آریایی

  • ژنتیک نقش وراثت در بیماری هموروئید

همانگونه که در قسمت ابتدایی مقاله نیز به آن اشاره کردیم عوامل زیادی می‌تواند باعث به وجود آمدن هموروئید در فرد شود که یکی از آنها مسئله ژنتیک و وراثت می‌باشد. هرچند که این عامل نمی‌تواند به شکل مستقیم باعث مبتلا شدن فرد به هموروئید شود اما می‌تواند یک عامل مکمل برای بروز هموروئید در فرد باشد. زمانی که شما به  دلیل وراثت و ژنتیک رگ‌های بدنتان و مشخصاً رگ‌های اطراف مقعد و رکتوم ضعیف باشند با کوچک‌ ترین فشاری دچار کشیدگی و پارگی رگ ها و در نهایت به وجود آمدن هموروئید میشود‌. پس می‌توان گفت ژنتیک و بحث وراثت نقش زیادی در ابتلای افراد به هموروئید دارد‌.

 

  • یبوست عامل اصلی تشدید هموروئید

یکی از عمده‌ترین دلایل تشدید یا ابتلای هر شخصی به هموروئید یبوست می‌باشد. یبوست حالتی است که در آن فرد به دلیل کم کار شدن روده و سفت شدن مدفوع قادر به دفع کامل و راحت مدفوع نمی‌باشد و مجبور است برای انجام این کار فشار بیشتری به خود و رگ های ناحیه مقعد وارد کند که این موضوع می‌تواند باعث فشار آمدن و در نهایت کشیدگی و پارگی رگ‌های ناحیه مقعدی و رکتوم شود. غذای نامناسب و عملکرد بد سیستم گوارش می‌تواند از مهمترین دلایل به وجود آمدن یبوست در فرد باشد. شما می‌توانید با نوشیدن زیاد مایعات و استفاده از رژیم غذایی فیبر دار از به وجود آمدن یبوست که می‌تواند منجر به بواسیر شود جلوگیری کنید.

اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *