قهوه اقسام زیادی دارد و چنانچه سردرگم شده اید و نمی دانید کدامیک سازگار شما است، نگران نباشید برایاینکه ما در این موضوع می خواهیم به شایع ترین انواع قهوه بپردازیم و درخصوص طرز تهیه ی هر کدام آن ها توضیح دهیم.
گرچه اساس اکثر قهوه ها، اسپرسو است منتها قهوه هایی هم هستند که پایه ی آن ها قهوه سیاه است و با قهوه سازهای دستی درست می شوند. پایه ی قهوه ای هم که در کافه ها سفارش می دهید اغلب قهوه اسپرسو است که با یک قهوه ساز خودکار تولید می شود.
در ادامه با انواع قهوه و روش تهیه ی آن ها آشنا خواهیم شد.
- قیمت قرص قهوه سبز BSK 400 م گ – بنیان سلامت کسری
- ترکیب رنگ ها در دکوراسیون منزل، ۱۰ ایده خوش ترکیب!
- طرز تهیه و پخت پاستای مرغ تند
- ۶ ماده غذایی که موجب بوی بد بدن میشود
۱- قهوه آفوگاتو (Affogato Coffee)
قهوه آفوگاتو اغلب در ایتالیا یافت می شود و به عنوانی نوشیدنی ای برای روزهای گرم تابستان سرو می شود. آفوگاتو را اکثراً به عنوان دسر سفارش می دهند.
درست کردن آن کار تاحدودیً ساده ای است. یک یا دو اسکوپ بستنی وانیلی را داخل یک لیوان تامبلر بریزید و یک یا دو شات اسپرسو هم روی بستنی بریزید. قهوه آفوگاتوی شما آماده است. با این دسر خوشمزه مهمانان تان را بعد از غذا غافلگیر کنید.
۲- قهوه آمریکانو (Americano Coffee)
قهوه آمریکانو با آب و اسپرسو درست می شود. آمریکانو در واقع قهوه اسپرسویی است که به عوض شیر، با آب درست شده. باور رایج این است که نام آن از عبارت «قهوه آمریکایی» (American Coffee) در زمان جنگ جهانی دوم گرفته شده، زمانی که آمریکایی ها برای اینکه قهوه ی بیشتری داشته باشند به اسپرسوهای خود آب اضافه می کردند و آنقدر به این کار عادت کرده بودند که وقتی به خانه های خود بازگشتند هم آن را ادامه دادند.
برای درست کردن قهوه آمریکانو کافی است آب را بجوشانید (حدود ۲۰۰ میلی لیتر)، یک دقیقه ای صبر کنید (از آب در حال جوش استفاده نکنید) و آنوقت آب را داخل یک فنجان یا ماگ بریزید. بعد از آن یک شات اسپرسو آماده کنید (۷۵ میلی لیتر یا بیشتر اگر می خواهید غلیظ تر باشد) و آن را روی آب داغ بریزید.
۳- قهوه کاپوچینو (Cappuccino Coffee)
اعتقاد رایج این است که نام قهوه کاپوچینو از راهبان، به خاطر تشابه رنگ رداهای آن ها به رنگ این قهوه گرفته شده. کاپوچینو شبیه قهوه لاته است، با این تفاوت که کاپوچینو به عوض لیوان تامبلر، در فنجان سرو شده و معمولاً کف شیر و پودر کاکائو روی آن ریخته می شود.
یک شات اسپرسو آماده کنید و آن را داخل یک فنجان بریزید. آنوقت شیر بخار داده شده را به آن اضافه کنید (۱۵۰ میلی لیتر) و کف شیر بخار دیده را روی آن بریزید. در پایان هم پودر کاکائو را روی نوشیدنی بریزید. قهوه کاپوچینوی شما آماده است.
۴- قهوه لاته (Café Latte)
نام قهوه لاته از عبارت «قهوه شیر دار» به زبان ایتالیایی گرفته شده. این نوشیدنی اکثراً با «هنر لاته» سرو می شود، یعنی باریستا تلاش می کند هنگام ریختن شیر روی اسپرسو با آن یک طرح بسازد. لاته با دیگر انواع شیر مثل شیر سویا هم درست می شود.
برای درست کردن قهوه لاته از یک فنجان یا لیوان تامبلر استفاده کنید و یک شات اسپرسو داخل آن بریزید. بعد شیر را بخار دهید و روی آن بریزید (۱۵۰ میلی لیتر). در انتها با قاشق مقداری میکروفوم روی نوشیدنی قرار دهید.
۵- اسپرسو دوبل (Double Espresso)
انواع قهوه
اسپرسو دوبل به قهوه ی غلیظی گفته می شود که فقط از دو شات اسپرسو (۱۵۰ میلی لیتر) تهیه شده. این نوع قهوه طبقمعمولً در فنجان و به همراه کوکی سرو می شود. بسیاری از افراد اسپرسو دوبل خود را با یک قاشق شکر قهوه ای میل می کنند تا تلخی مزه ی آن کمتر شود.
۶- اسپرسو (Espresso)
قهوه اسپرسو پایه ی فراوانی از انواع قهوه است. اما اگر بخواهیم مانند دیگر موارد این فهرست در مورد این نوع قهوه هم توضیحی دهیم باید بگوییم که همانطور که از اسمش پیدا است این قهوه با یک شات اسپرسو (۷۵ میلی لیتر) درست می شود. اسپرسو طبقمعمولً بعد از غذا و به عنوان یک نوشیدنی مستقل خورده می شود.
۷- قهوه ایرلندی (Irish Coffee) – انواع قهوه
در تهیه ی قهوه ایرلندی از ویسکی ایرلندی استفاده می شود. این نوع قهوه معمولاً در یک لیوان مخصوص سرو می شود، بسیار شیرین است و در اصل باید با ویسکی ایرلندی واقعی درست شود.
برای تهیه ی این نوع قهوه لیوان های قهوه را با ریختن آب جوش درون آن ها حرارت می دهند. آب لیوان را خالی می کنند و یک یا دو حبه قند درون آن قرار می دهند، بعد قهوه ی داغ را روی آن می ریزند (سه چهارم لیوان را پر می کنند). این ترکیب را آنقدر هم می زنند تا قندها آب شوند و یک شات ویسکی ایرلندی روی آن می ریزند (۳۰ میلی لیتر). در پایان هم سه قاشق غذاخوری خامه زده شده به نوشیدنی اضافه می کنند.
۸- پیکولو لاته (Piccolo Latte)
پیکولو یک واژه ی ایتالیایی به معنای «کوچک» است. پیکولو لاته در واقع نسخه ی کوچک تر قهوه لاته است و معمولاً با یک شات اسپرسو (۱۵۰ میلی لیتر) و ریختن شیر بخار داده شده (۱۵۰ میلی لیتر) بر روی آن تهیه می شود. در آخر هم می توانید روی نوشیدنی میکروفوم اضافه کنید.
۹- قهوه ماکیاتو (Macchiato Coffee)-انواع قهوه
انواع قهوه
قهوه ماکیاتو طبقمعمولً از یک شات اسپرسو تهیه می شود که روی آن کف شیر ریخته شده. در تکثر از کشورها ماکیاتوی بزرگ سرو می شود که در واقع دو شات اسپرسو است که کف شیر روی آن ریخته می شود.
ماکیاتو را بیشتر آن دسته از علاقمندان اسپرسو دوست دارند که به دنبال یک مزه ی شیرین تر هستند. کف شیر به کمتر شدن مزه ی تلخ قهوه اسپرسو کمک می کند.
۱۰- قهوه ملانژ (Melange Coffee)
قهوه ملانژه معمولاً در اتریش سرو می شود و شبیه به کاپوچینو است (با این تفاوت که پودر کاکائو روی آن ریخته نمی شود). مهم ترین تفاوت ملانژ این است که دانه های قهوه ی آن به نسبت کاپوچینو کمتر بو داده شده اند.
۱۱- قهوه موکا (Moca Coffee)
قهوه موکا معمولاً ترکیبی از کاپوچینو و هات چاکلت است. این نوشیدنی به عنوان دسر یا یک قهوه ی سبک برای کم سن و سال ترها سرو می شود.
یک شات اسپرسو را داخل یک فنجان یا لیوان لاته ی کوتاه بریزید و یک قاشق شکلات یا پودر کاکائو در آن بریزید و هم بزنید. شیر بخار داده شده را اضافه کنید (۱۵۰ میلی لیتر) و روی آن میکروفوم بریزید. در انتها هم روی نوشیدنی، شکلات یا پودر کاکائو بپاشید.
۱۲- قهوه ریسترتو (Ristretto Coffee)
انواع قهوه
ریسترتو نوعی قهوه است که از همان میزان پودر قهوه ای درست می شود که برای تهیه ی اسپرسو استفاده می شود اما مقدار آب آن نصف مقداری است که در اسپرسو وجود دارد. اگر برای درست کردن قهوه از یک قهوه ساز خودکار یا کپسولی استفاده می کنید باید آن را به همین ترتیب تنظیم کنید.
اگر قهوه سازتان دستی است کافی است نصف آبی که معمولاً استفاده می کنید را بریزید. قهوه ریسترتو معمولاً بسیار غلیظ است و برای هر کسی مناسب نیست.
۱۳- قهوه ونیزی (Viennese Coffee)
انواع قهوه
قهوه ونیزی یک نوع قهوه ی زیاد غلیظ است که با خامه ی زده شده مخلوط و روی آن پودر کاکائو یا سس شکلات ریخته می شود.
برای تهیه ی قهوه ونیزی، دو شات اسپرسو آماده کنید و آن را درون یک فنجان یا لیوان تامبلر بریزید. سپس خامه ی زده شده را داخل آن بریزید تا جایی که لیوان پر شود و در آخر هم روی آن پودر کاکائو بریزید.
منبع : رزیاتو