کپسول ژری لاکت : در دستگاه گوارش انسان تعداد بسیار زیادی باکتری وجود دارد که بیشتر آنها باکتری های مفید هستند و فلور میکروبی نامیده می شوند.
این باکتری ها در حفظ توازن دستگاه گوارش و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثری دارند. فلور میکروبی بدن تحت تاثیر عوامل متعددی دچار دگرگونی و عدم تعادل می شود.
این عوامل شامل تغییرات رژیم غذایی، افزایش سن، مسافرت، استرس و فشارهای روانی، انواع بیماری ها و مصرف داروهای مختلف به خصوص آنتی بیوتیک می باشند. این عوامل تعادل میکروبی روده را به گونه ای تغییر می دهند که تعداد باکتری های دارای پتانسیل بیماری زایی افزایش یافته و سلامت میزبان به خطر می افتد.
در نتیجه باعث پدید آمدن اختلالات گوارشی (مانند اسهال، یبوست، علائم سوهاضمه، اختلال در جذب مواد غذایی، مقاومت به انسولین و…) و مشکلات ناشی از تحریک بیش از حد سیستم ایمنی (مانند آلرژی، اگزما، درماتیت و…) می گردند.
“پروبیوتیک ها” باکتری های سودمند دستگاه گوارش هستند که با بازسازی فلور میکروبی دستگاه گوارش اثرات محافظتی متعددی را در بدن اعمال می کنند و سبب پیشگیری و بهبود این مشکلات می گردند.
بیشتر بخوانید : قطره کیدی لاکت زینک چیست و چه کاربرد و عوارضی دارد؟
اجزا و مواد تشکیل دهنده
ژری لاکت® یک ترکیب سین بیوتیک (پروبیوتیک + پری بیوتیک) مناسب برای سالمندان (افراد ۵۰ سال به بالا) می باشد و حاوی مقادیر بالایی از ۷ سویه باکتری سودمند و ایمن به همراه فروکتوالیگوساکارید به عنوان پری بیوتیک است. سویه ها و پری بیوتیک به کار رفته در این محصول شامل موارد زیر می باشد:
- لاکتوباسیلوس رامنوسوس
- لاکتوباسیلوس کازئی
- بیفیدوباکتریوم بروه
- لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس
- بیفیدوباکتریوم لانگوم
- استرپتوکوکوس ترموفیلوس
- لاکتوباسیلوس بولگاریکوس ۱۰⁹CFU
- + فروکتوالیگوساکارید
این فراورده فاقد گلوتن می باشد.
موارد مصرف کپسول ژری لاکت
- درمان یبوست مزمن، نفخ و درد شکمی در بزرگسالان و سالمندان
- کاهش علائم سنــدروم روده تحـریک پذیــــر (IBS) و بیماری های التهابی روده (IBD)
- هبود بیماریهای قلبی-عروقی شامل بالا بودن کلسترول خون و پرفشاری خون.پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها می توانند فشار خون، کلسترول تام،LDL و تری گلیسیرید را کاهش و HDL را افزایش دهند.
- بهبود متابولیسم گلوکز و کاهش قند خون ناشتا، انسولین سرم و مقاومت به انسولین، خصوصا در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲
- کمک به کاهش آنزیم های آمینوترانسفراز کبدی، کلسترول تام و مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی
- کمک به هضم لاکتوز در افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز و لذا تامین کلسیم مورد نیاز این افراد
- پیشگیری از پوکـــی استخوان (خصوصا پس از یائسگــی) و افزایش تراکــم توده استخوانی
- افزایش سنتز اسید فولیک و ویتامین های B6، B3، B2 و B12
- بهبود هضم و جذب مواد مغذی مانند پروتئین ها و چربی ها
مقدار و روش مصرف کپسول ژری لاکت
روزانه ۱ تا ۲ کپسول و یا طبق تجویز پزشک مصرف شود. بهترین زمان مصرف پس از غذا می باشد.
عوارض جانبی کپسول ژری لاکت
سویه های پروبیوتیکی مورد استفاده در این محصول ایمن هستند. بسیاری از پروبیوتیک ها به عنوان عوامل Generally Recognized as Safe) GRAS) توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به ثبت رسیده اند، و بقیه توسط اروپا و ژاپن تایید شده است. پروبیوتیک ها به خوبی تحمل می شوند ولی ممکن است در بعضی از بیماران ایجاد نفخ کنند که معمولا با ادامه مصرف برطرف می شود. در صورت ادامه یا تشدید این عارضه، می بایست به پزشک یا داروساز اطلاع داده شود.
تداخل دارویی کپسول ژری لاکت
استفاده همزمان آنتی بیوتیک ها و پروبیوتیک می تواند اثربخشی پروبیوتیک ها را کاهش دهد، لذا توصیه می شود که حداقل با فاصله زمانی ۲ ساعت از یکدیگر مصرف شوند.
موارد احتیاط و هشدارها
در موارد زیر، قبل از مصرف محصول به پزشک اطلاع دهید:
داشتن شرایط خاص از جمله نقص سیستم ایمنی و ایدز، استفاده از داروهای سرکوب کننده ایمنی یا داروهای شیمی درمانی، استفاده از کاتتر وریدی، ابتلا به بیماری دریچه قلب، کولیت اولسراتیو فعال، سندرم روده کوتاه، وجود علائم عفونت (مانند تب، استفراغ، اسهال خونی و درد شکمی شدید) و هر گونه سابقه حساسیت دارویی یا غذایی.
در صورت مشاهده علائم عفونت (مانند تب بالا، لرز و سرفه پایدار) و یا واکنش های آلرژیک نظیر راش پوستی، خارش، کهیر، تورم صورت، سرگیجه شدید، سرفه، تنگی قفسه سینه و مشکل تنفسی، بلافاصله به پزشک یا داروساز اطلاع دهید.
موارد منع مصرف
درصورت ابتلا به پانکراتیت حاد یا سابقه حساسیت به هریک از اجزای فرآورده از مصرف آن خودداری نمایید.
بارداری و شیردهی
بر اساس مطالعات علمی متعدد، استفاده از پروبیوتیک ها در دوران بارداری و شیردهی ایمن است، اما بهتر است مصرف آن با مشورت پزشک صورت گیرد.
شرایط نگهداری
بر اساس نتایج آزمایش های پایداری، مکمل های پروبیوتیک شرکت زیست تخمیر را می توان به مدت ۲ هفته در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد نگهداری نمود، اما بهترین شرایط نگهداری این محصول در دمای ۸-۲ درجه سانتیگراد (داخل یخچال) می باشد که موجب افزایش طول عمر باکتری های پروبیوتیک خواهد شد. این محصول را دور از رطوبت و نور خورشید و همچنین دور از دسترس کودکان نگهداری کنید
منبع : زیست تخمیر