کیک اسفنجی یکی از پرطرفدارترین و محبوب‌ترین انواع کیک‌های سبک و ساده در سراسر جهان است که با تنوع بالای دستورالعمل‌های تهیه در سبک‌های مختلف پخته می‌شود. این کیک اسفنجی با ساختاری نرم و متخلخل، طعم ملایم و لطیف دارد و به دلیل سادگی و امکان تزئین متنوع آن، مورد پسند بسیاری از افراد قرار گرفته است. در ادامه با شرح مرحله‌به‌مرحله‌ی نحوه تهیه کیک اسفنجی در توستر، به‌طور کامل با این دسر پرطرفدار آشنا خواهید شد.

طرز تهیه کیک اسفنجی در توستر و فر با پف و طعم بسیار عالی

مواد اولیه:

اسممقدار
آرد قنادی۱ پیمانه سرخالی
پودر شکر½ پیمانه
آب جوشیده سرد۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ۴ عدد
وانیلنوک قاشق چایخوری
بکینگ پودر¼ قاشق غذاخوری

مراحل:

مرحله اول

برای تهیه کیک اسفنجی ساده ابتدا فر گازی را با دمای ۱۸۰ و فر برقی و توستر را با دمای ۱۶۰ درجه روشن می کنیم تا به طور کامل گرم شود. توجه داشته باشید که اگر فر به خوبی گرم نشده باشد، کیک پف نمی کند.

مرحله دوم

در این مرحله سفیده و زرده تخم مرغ ها را جدا می کنیم، سپس سفیده تخم مرغ را ۵ دقیقه درون فریزر قرار می دهیم تا خنک شود. در ادامه سفیده را درون یک کاسه مناسب می ریزیم و با دور تند همزن مخلوط می کنیم.

طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد 

مرحله سوم

پس از اینکه سفیده تخم مرغ کف کرد، نصف پودر شکر را به آن اضافه کرده و هم زدن را تا زمانی که سفیده کاملا فرم بگیرد ادامه می دهیم. زمانی که کاسه را برگردانیم و سفیده از آن بیرون نریزد، هم زدن را متوقف می کنیم.

مرحله چهارم

حالا سفیده را درون یخچال قرار می دهیم تا آب نیندازد. در ادامه زرده تخم مرغ را به همراه وانیل و باقیمانده پودر شکر داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم و به خوبی با دور تند همزن مخلوط می کنیم تا رنگ مواد کرمی شود.

طرز تهیه کیک ساده

مرحله پنجم

پس از اینکه رنگ مواد کرمی شد، آب جوش خنک شده را اضافه می کنیم و به خوبی مخلوط می کنیم تا با زرده تخم مرغ یکدست شود. در ادامه آرد و بکینگ پودر را با هم ترکیب می کنیم و در سه مرحله روی مواد درون کاسه الک می کنیم.

مرحله ششم

در حین اضافه کردن ترکیب آرد و بکینگ پودر مواد را با لیسک از یک سمت مخلوط می کنیم تا یکدست شوند، سپس سفیده تخم مرغ را از یخچال خارج کرده و طی دو مرحله به مواد درون کاسه اضافه می کنیم.

مرحله هفتم

سفیده تخم مرغ را نیز از یک سمت با لیسک مخلوط می کنیم تا مایه کیک یکدست شود. در ادامه قالب مورد نظرمان را با کاغذ روغنی به طور کامل پوشش می دهیم، سپس مایه کیک را درون قالب می ریزیم.

کیک اسفنجی ساده و پنبه ای

مرحله هشتم

توجه داشته باشید که مایه کیک حداکثر باید دو سوم حجم قالب را پر کند، چون اگر بیشتر باشد، پس از پف کردن از قالب خارج شده و ظاهر کیک را خرب می کند. قطر قالب مناسب برای این مقدار مایه کیک ۱۶ الی ۱۷ سانتی متر با ارتفاع ۹ سانتی متر می باشد.

مرحله نهم

در این مرحله قالب را در طبقه وسط فر یا توستر قرار می دهیم. اگر از توستر استفاده می کنیم، باید حتما یک کاسه آب هم درون توستر قرار دهیم تا کیک خشک نشود. ضمن اینکه روی قالب را با یک تکه فویل باید بپوشانیم.

مرحله دهم

البته نیاز نیست فویل را به صورت کیپ روی قالب قرار دهیم. همین که از حرارت مستقیم المنت بالایی توستر جلوگیری کند کافی است. پس از گذشت ۴۰ دقیقه کیک را با سیخ چوبی یا خلال دندان چک می کنیم.

کیک اسفنجی پایه به روش قنادی ها

مرحله یازدهم

خلال دندان را در مرکز کیک فرو می کنیم، اگر چیزی به آن نچسبید، یعنی کیک ما به طور کامل پخته است و می توانیم آنرا از فر خارج کنیم. در نهایت اجازه می دهیم کیک به طور کامل خنک شود، سپس آنرا از قالب خارج می کنیم.

 

اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *