آمپول میدازولام برای ایجاد تسکین و فراموشی قبل از عمل جراحی و یا در موقع القاء بیهوشی و همچنین به همراه داروهای بی‌حس‌کننده موضعی تجویر می‌شود.آمپول میدازولام مانند سایر بنزودیازپین ها با گیرنده های GABA گاما آمینو بوتیریک اسید هم پوشانی دارد. این گیرنده ها در مغز بطور گسترده ای پراکنده هستند. اتصال به جایگاه گیرنده های گابا باعث افزایش اثرات انتقال عصب این واسطه شیمیایی می شود. این اتصال باعث باز شدن کانال کلراید بر روی رسپتور می شود و باعث افزایش پلاریزاسیون نرون می گردد.
به نظر می رسد بنزودیازپین ها اثر مهار کننده گابا را تقویت می کنند و از این راه میزان تحریک نورون ها را در بسیاری از مناطق مغز کاهش می دهند

طول اثر میدازولام

فراهمی زیستی میدازولام از راه عضلانی ۳۶% است. این دارو در کبد متابولیزه و از طریق ادرار دفع می‌شود. نیمه عمر آن حدود ۲ ساعت است. پیوند دارو به پروتئین‌های پلاسما بسیار زیاد است.
نیمه عمر میدازولام
نیمه عمر میدازولام

منع مصرف میدازولام

در صورت وجود سابقه حساسیت به این دارو، میدازولام نباید مصرف شود.

عوارض آمپول میدازولام

خواب‌آلودگی، و احساس سبکی در روز بعد از مصرف دارو، توهم و عدم تعادل، فراموشی، سردرد، سرگیجه، وابستگی، کاهش فشار خون، اختلالات گوارشی، بثورات جلدی، اختلال بینایی، تغییر میل جنسی، درد در ناحیه تزریق و ترومبوفلبیت از عوارض حانبی این دارو هستند.

تداخلات دارویی میدازولام

مصرف همزمان این دارو با داروهای هوشبر، ضد جنون، ضد دردهای اوپیوئیدی، داروهای ضد افسردگی، آنتی‌هستامین‌ها، داروهای کاهنده فشار خون، مسدد گیرنده آلفا آدرنرژیک و با کلوفن باعث افزایش اثرات تسکینی دارو می‌شود. این دارو سرعت متابولیسم کلونازپام را افزایش داده و موجب کاهش اثر آن می‌گردد. مصرف همزمان این دارو با داروهای ضد زیادی فشار خون موجب افزایش اثر کاهنده فشار خون می‌گردد. سایمتیدین، اریترومایسین، دیلتیازم  و وراپامیل متابولیسم این دارو را مهار و با افزایش غلظت پلاسمایی میدازولام، اثر تسکین بخش آن را افزایش می‌دهند. این دارو اثر درمانی لودوپا را کاهش می‌دهد.

هشدار ها آمپول میدازولام

۱- در موارد زیر این دارو باید با احتیاط فراوان مصرف شود: بیماری تنفسی، ضعف عضلانی
2- در صورت وجود نارسایی کبدی و کلیوی مقدار مصرفدارو باید کاهش یابد.
3- در صورت وجود کاهش حجم خون، اسپاسم عروق و یا کاهش دمای بدن و یا در صورت مصرف توأم داروهای ضد درد اوپیوئیدی مقدار مصرف این دارو باید کاهش یابد.
4- اندازه‌گیری فشار خون. اکسیژن خون بررسی وضعیت تنفسی و علایم حیاتی به طور مداوم در طول درمان با این دارو توصیه می‌شود.

توصیه های دارویی آمپول میدازولام

۱. این دارو نباید بیش‌ از مقدار تجویز شده مصرف شود.
2. در صورتی که پس از چند هفته، اثربخشی دارو کاهش یافت،باید به پزشک مراجعه و از افزایش مقدار مصرف دارو خودداری نمود.
3. به عنوان ضد تشنج، دوره درمان باید کامل شود. باید دقت شود هیچیک از نوبت‌های مصرف فراموش نشود.
4. به منظور کاهش احتمال بروز عوارض قطع مصرف دارو، مصرف این دارو باید به تدریج قطع گردد.
5. در صورت تزریق عضلانی ، این دارو باید عمیقاً‌ در عضله دلتوئید تزریق گردد.
6. به منظور کاهش ترمبوز وریدی، فلبیت، تحریک موضعی و تورم، تزریق وریدی دارو نباید در ورید‌های کوچک در پشت دست یا مچ صورت گیرد.
7. انفوزیون مداوم وریدی این دارو توصیه نمی‌شود.
میدازولام وریدی
میدازولام وریدی

اعتیاد به میدازولام

مصرف این داروها به خصوص در میان خانم ها بسیار متداول است و چون این گروه داروئی طول عمر کمی دارند به شدت شخص را دچار اعتیاد می کنند و متاسفانه برخی افراد برای کنترل و درمان خواب یا اضطراب و بی قراری خود بطور خود سرانه این داروها را مصرف می کنند و این رفتار نه تنها باعث بهبود اختلال های آنان نمی شود ، بلکه موجب وابستگی آنها به این داروها و در نهایت اعتیادشان می شود . قرص کلردیازپوکساید و زاناکس یا آلپرازولام نیز جزو داروهای اعتیاد آور محسوب می شوند و باید از مصرف خود سرانه آنها جدا خودداری کرد .

قیمت آمپول میدازولام 

مراقبت پرستاری آمپول میدازولام

در بیماران چاق نیمه عمر دارو طولانی تر می شود.
متابولیت های میدازولام کم اثر یا بی اثر می شوند.
میدازولام حلال در آب می باشد و نیاز به حلال ارگانیک ندارد و احتمال درد شدید و یا جذب نامشخص بعد از تزریق عضلانی یا درد هنگام تجویز وریدی کاهش می یابد.
مصرف میدازولام ممکن است یاد آوردن وقایع بعد از تجویز دارو ها را ضعیف کند.
مصرف آن در زنان حامله و حین زایمان ایمن است.(نمناک)

میدازولام در آندوسکوپی

برای از بین برندن اضطراب و فراموشی قبل از تشخیص، درمان یا اندوسکوپی یا قبل از القا بی هوشی استفاده میشود.

میدازولام داخل بینی

استفاده از میدازولام داخل بینی به عنوان پریمدیکاسیون در اعمال جراحی سونداژ مجرای اشکی کودکان و تأثیر آن بر روی طول دوره ریکاوری و زمان ترخیص بیماران است(افق دانش)

اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *