ویسول برای درمان سندرم مثانه بیشفعال (overactive bladder) بکار میرود. این دارو با تحت تاثیر قراردادن مثانه، انقباضات غیرارادی عضله مثانه را کاهش میدهد و باعث میشود علائمی همچون تکرر، فوریت ادرار، شب ادراری و بیاختیاری ادرار بیمار کنترل گردند.
قرص ویسول معمولا به صورت یک بار در روز مصرف شده و مصرف آن باید به همراه یک لیوان پر از مایعات باشد. از آنجایی که پودر موجود در قرص، طعم بسیار تلخی دارد، این دارو باید به طور کامل بلعیده شود. سولیفناسین را باید به صورت منظم و بر اساس نسخه پزشک متخصص مصرف کرد تا بیشترین مزایای آن بدست آید.
علت تکرر ادرار چیست؟
علت به وجود آمدن این اختلال موارد مختلفی میتواند باشد که در ادامه به طور کامل بررسی میشود. تکرر ادرار در واقع یک بیماری نیست بلکه علامت یک یا چند بیماری در بدن است. یکی از علتهای آن در طول روز میتواند بیماریها و درگیریهای فکری و عصبی و از سوی دیگر بروز این مشکل در شبها میتواند به دلیل بیماریهای عفونی دستگاه دفع ادرار باشد.
مصرف در بارداری و شیردهی:
بارداری: مطالعات کافی و بهخوبی کنترلشده در زنان باردار انجام نشده است. مطالعات انجامشده در حیوانات نشان داده است که مصرف این دارو میتواند باعث عوارض جانبی در جنین گردد. لذا مصرف این دارو در طی دوران بارداری باید تحت نظر پزشک معالج و با احتیاط انجام گیرد.
شیردهی: تاکنون مشخص نشده که این دارو در شیر انسان ترشح شود. با توجه به ترشح بسیاری از داروها در شیر مادر، مصرف آن در دوران شیردهی توصیه نمیگردد.
درخصوص نحوه صحیح مصرف این دارو به نکات زیر توجه کنید:
۱- این دارو را همراه با مایعات مصرف کرده و آن را به طور کامل بلع نمایید.
۲- مصرف این دارو میتواند همراه با غذا و یا با معده خالی انجام گیرد.
۳- در صورت فراموش نمودن یک نوبت از مصرف دارو، دیگر آن را مصرف نکرده و برنامه عادی خود را از سر بگیرید. از دوبرابرکردن مقدار مصرف دارو خودداری نمایید.
تداخلهای دارویی:
قبل از مصرف این دارو، چنانچه از داروهای زیر استفاده می نمایید، پزشک خود را مطلع سازید:
آنتی کولینرژیک ـ اثرات و عوارض هر دو دارو ممکن است افزایش یابد.
کولینرژیک ـ احتمال کاهش اثرات ویسول® میباشد.
مهارکننده آنزیم CYP3A4 مانند کتوکونازول، وراپامیل، دیلتیازم، اریترومایسین ـ مصرف توأم آنها ممکن است باعث افزایش مقدار سولیفناسین در خون گردد. مصرف ویسول® ۵ توصیه میشود.
داروهای محرک CYP3A4 مانند فنیتوئین، کاربامازپین، ریفامپیسین ـ مصرف توام آنها ممکن است باعث کاهش مقدار سولیفناسین در خون گردد.
موارد احتیاط ویسول:
۱- این دارو ممکن است در برخی بیماران باعث مشکلات بینایی گردد. لذا ضمن درمان از رانندگی و کار با وسایلی که نیاز به دید کافی دارد، خودداری نمایید.
۲- در طی تمرینات ورزشی و یا قرار گرفتن در هوای بسیار گرم احتیاط نمایید. هوای بسیار گرم ممکن است باعث گرمازدگی شود.
۳- این دارو ممکن است باعث یبوست شود. در صورت درد شدید معده و یا بروز یبوست به مدت بیشتر از ۳ روز با پزشک خود مشورت نمایید.
۴- این دارو ممکن است باعث خشکی دهان شود. به منظور تسکین موقتی خشکی دهان از آب نبات و یا آدامس بدون قند، ذوب تکههای یخ در دهان و یا از جانشینهای بزاق استفاده نمایید. در صورت تداوم خشکی دهان به مدت بیشتر از ۲ هفته با پزشک و یا دندانپزشک خود مشورت نمایید.
موارد منع مصرف ویسول:
۱- سابقه حساسیت به هر یک از اجزاء تشکیل دهنده این دارو
۲- احتباس معده ای
۳- آب سیاه چشم با زاویه باریک که کنترل نشده است
۴- احتباس ادراری