ایرانیها از آن دسته افرادی هستند که علاقه زیادی به شیرینی دارند. همین مساله باعث شده است تا تنوع شیرینیهای مخصوص مجالس مختلف، عزاداریها، اعیاد و مناسبتهای دیگر در هر منطقهای از کشورمان زیاد باشد. از طرفی هرچه بیشتر به نوروز نزدیک میشویم، افراد برای تهیه شیرینی مخصوص عید دغدغه بیشتری پیدا میکنند.
ولی با آنکه بازار شیرینی فروشی شهرهای مختلف بسیار داغ است، اما عدهای ترجیح میدهند شیرینی برای عید نوروز را در منزل خودشان درست کنند. شاید فکر کنید پخت تمام شیرینیها تا حدی نیازمند ابزار و حرفه مخصوص است، اما اینطور نیست. چون شما میتوانید بعضی شیرینیها و کوکیها را با مواد اولیه قنادی قابل دسترس و بدون نیاز به ابزار خاصی در منزل خود به بهترین شکل ممکن تهیه کنید. بههمین منظور در این مقاله میخواهیم نحوه پخت نوع کوکی و شیرینی مجلسی عید را آموزش دهیم، پس همراهمان بمانید.
طرز تهیه کوکی فندقی
شیرینیهای خشک انواع مختلفی دارند که یکی از محبوبترین آنها، کوکیها هستند. کوکی بسته به نوع مواد اولیه میتواند طعمهای متفاوتی داشته باشد که از جمله خوشمزهترین آنها کوکی فندقی است و انتخاب هوشمندانهای برای پذیرایی عید بهشمار میرود. برای تهیه کوکی فندقی، مواد اولیه زیر لازم است:
- ۱ پیمانه فندق خرد شده
- ۱ عدد تخم مرغ
- ۱ و یک چهارم پیمانه آرد سفید
- نصف پیمانه شکر سفید
- نصف پیمانه شکر قهوهای
- ۱ پیمانه شکلات چیپسی
- ۱ قاشق چایخوری وانیل
- نصف قاشق چایخوری جوش شیرین
- یک چهارم قاشق چایخوری نمک
- ۱۰۰ گرم کره به دمای اتاق رسیده یا روغن مایع
ابتدا کره یا روغن را با شکر سفید و قهوهای حدود ۳ دقیقه مخلوط کنید تا حالت خمیری و نرم پیدا کند. حالا نوبت اضافهکردن تخم مرغ و وانیل است. در ظرف دیگری آرد، نمک و جوش شیرین را هم بزنید و زمانی که کاملا مخلوط شد، این ترکیب را در ظرف اول بریزید. در این مرحله لازم است کمکم شکلات چیپسی و فندق خردشده را به تمام مواد اضافه کنید.
وقتی مواد یکدست شدند، آنها را با قاشق بهحالت گردیشکل روی کاغذ روغنی داخل سینی فر قرار دهید. توجه داشته باشید که مواد در حین پخت کمی پف میکنند و لازم است فواصل بین آنها رعایت شود. سینی را در فری که از قبل با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد روشن کردهاید، قرار دهید و بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اجازه دهید زمان بگذرد تا کوکیها پخته شوند.
زمانی که کوکیها را از فر در آوردید، صبر کنید تا کاملا سرد شوند. چون این کار کمک میکند راحتتر از کاغذ روغنی جدا شوند. بههمین راحتی شما یک شیرینی مخصوص عید فوقالعاده خوشمزه آماده خواهید کرد.
طرز تهیه شیرینی پستهای
یک شیرینی برای عید نوروز پرطرفدار که طعم بینظیری دارد، شیرینی پستهای است. این شیرینی قدیمی سنتی و خوشمزه، بسیار آسان تهیه میشود و ناگفته نماند، از خواص بسیار زیادی هم برخوردار است. اگر علاقهمند به مغزیجاتی از قبیل پسته هستید، مواد اولیه زیر را برای آمادهسازی این شیرینی خوشمزه فراهم کنید:
- ۱۰۰ گرم آرد سفید قنادی
- ۶۰ گرم روغن مایع یا کره آبشده
- ۱ قاشق مرباخوری پر هل سابیده
- ۶۰ گرم پودر قند
- ۱۰۰ گرم پودر پسته
ابتدا پودر قند، پسته پودرشده و هل سابیده را بهخوبی با هم مخلوط کنید. وقتی مواد یکدست شدند، روغن مایع یا کره آب شده را اضافه کنید. حالا نوبت به افزودن آرد میرسد. در این مرحله بهتر است آرد را بدون عجله و کمکم به مخلوط اضافه کنید تا ترکیب نهایی بافت بهتری داشته باشد.
زمانی که همه مواد با یکدیگر مخلوط شدند، خمیر نچسبی بهدست میآید. حالا به کمک وردنه، مواد را روی سطحی مانند کاغذ روغنی صاف کنید و با استفاده از قالب طرح مورد نظر که میتواند به شکل گل، ترمه، ستاره یا هر چیز دیگری باشد، شیرینی را برش بزنید.
در فری که از قبل با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد گرم شده، چیزی حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان کافی است تا این شیرینی مخصوص عید آماده شود. برای تزئین آن، خلال پسته و پودر گل محمدی گزینههای مناسبی خواهند بود.
طرز تهیه شیرینی بادامی
شیرینی بادامی از نوع فرانسوی، یکی از راحتترین گزینهها بهعنوان شیرینی مخصوص عید است. اگر فکر میکنید پخت آن نیازمند مهارت خاصی است، باید بگوییم اشتباه میکنید. تنها با داشتن کمی ذوق و خلاقیت در آشپزی، میتوانید این شیرینی برای عید نوروز خوشمزه را درست کنید. موادی که برای تهیه این شیرینی مجلسی عید لازم است، در زیر نام بردهایم:
- نصف پیمانه کره به دمای اتاق رسیده
- ۱ عدد تخم مرغ
- ۱ قاشق چایخوری وانیل یا اسانس آن
- ۱.۵ پیمانه آرد سفید
- یک چهارم قاشق چایخوری بکینگ پودر
- یک هشتم قاشق چایخوری نمک
- یک سوم پیمانه پودر قند
- نصف پیمانه آرد بادام یا بادام خردشده
- ۱ قاشق چایخوری پودر هل
ابتدا کره به دمای اتاق رسیده را همراه شکر به مدت ۵ دقیقه مخلوط کنید. بهتر است این کار به کمک همزن برقی انجام شود. وانیل و تخم مرغ باید در این مرحله به ماده یکدست و کرمی اولیه اضافه شوند. حالا نوبت به اضافه کردن پودر هل، بکینگ پودر و آردی میرسد که از قبل دو بار الک شده است. در نهایت آرد بادام یا بادام خردشده را که پایه اصلی این شیرینی برای عید نوروز بهشمار میرود، با مواد موجود ترکیب کنید.
اگر میخواهید حرفهای عمل کنید و یک شیرینی مخصوص عید بدون نقص داشته باشید، مواد ترکیبی نهایی را در کیسه فریزر تقریبا به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا به مقدار لازم استراحت کند.
بعد از گذشت یک ساعت، فر را در دمای ۱۶۰ درجه روشن کنید تا به اندازه کافی گرم شود. حالا مواد را به کمک وردنه صاف کنید و بعد از برش دادن به شکل مورد نظر، روی کاغذ روغنی در سینی فر قرار دهید. بهتر است هر چند دقیقه شیرینیها را در فر بررسی کنید تا بهمحض اینکه طلایی شدند، آنها را از فر خارج کنید. تزئین با شکلات چیسی، عسل، خلال بادام، پودر قند و موادی از این قبیل میتواند زیبایی دوچندانی به این شیرینی مخصوص عید شما بدهد.
طرز تهیه شیرینی نخودچی
هر منطقه از ایران، شیرینی خاص خود را برای عید دارد. اما یکی از دهها شیرینی که بدون حد و مرز در تمام نقاط کشورمان برای نوروز و روزهای دیگر پخت میشود و طرفداران بسیاری نیز دارد، نخودچی است. خوشبختانه این شیرینی بسیار آسان آماده میشود و برای تهیه آن به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- ۵۰ گرم آرد گندم
- ۴۵۰ گرم آرد نخودچی
- ۱ قاشق چایخوری پودر هل
- ۲ قاشق غذاخوری زعفران دمکرده
- ۲۵۰ گرم پودر قند
- ۲۵۰ گرم روغن جامد
در مرحله اول باید پودر قند را همراه با روغن جامد ترکیب کنید. برای اینکه شیرینی شما ظاهر بهتری داشته باشد، این مرحله را با دور تند همزن برقی انجام دهید. حالا نوبت اضافه کردن زعفران است. بعد از اینکه زعفران کاملا با مواد ترکیب شد، مخلوط آرد گندم، آرد نخودچی و پودر هل را در سه مرحله بیفزایید.
خمیری که بهدست میآید باید به مدت ۱۲ ساعت در یخچال استراحت کند. بعد از گذشت این زمان، خمیر را از یخچال خارج کنید و بین دو کیسه پلاستیک قرار دهید. حالا با وردنه آن را به ضخامت حدود یک سانتیمتر صاف کنید و سپس قالب بزنید. شیرینی را به مدت ۱۵ دقیقه در فر با دمای۱۷۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا کاملا طلایی شود.