استئاتوز کبدی یا همان کبد چرب، بیماری است که در اثر تجمع بیش از حد چربی در اطرف کبد ایجاد می‌شود و عملکرد آن را مختل می‌کند. همیشه وجود مقادیر کمی چربی در اطراف کبد طبیعی است اما در صورتی که میزان این چربی‌ها افزایش یابد، دچار کبد چرب گرید ۲ می‌شوید و چنانچه اقدامات لازم جهت پیشگیری صورت نگیرد و موثرترین و بهترین دارو برای درمان کبد چرب گرید ۲ مصرف نشود، کبد شما وارد مرحله جدی و بسیار خطرناکی خواهد شد که به آن کبد چرب گرید ۳ می‌گویند. زمانی که کبد شما به گرید ۳ مبتلا شد، ممکن است دچار سرطان و حتی مرگ شوید به همین دلیل با مراجعه به موقع نزد پزشک و رعایت برخی نکات ساده می‌توانید قبل از ایجاد زخم‌های شدید بر روی کبد خود، اقدام به درمان آن کنید. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم تا در این مقاله به بررسی درمان قطعی کبد چرب گرید ۲ و ۳ بپردازیم و به شما بگوییم آیا داروی کبد چرب گرید ۳ وجود دارد یا خیر. پس تا انتهای این مقاله با ما باشید تا به جواب این سوال‌ها برسید.

C:UsersShahnooshDesktopFatty liver 2.jpg

کبد چرب گرید ۲ و روش‌های درمان آن

همان گونه که قبل‌تر به آن اشاره کردیم به طور طبیعی بافت کبد دارای مقداری چربی می‌باشد اما هنگامی که تجمع این چربی افزایش یابد شما به کبد چرب گرید ۲ مبتلا شده‌اید. در گرید ۲ چربی در کبد شما تجمع بیشتری پیدا کرده و کمی التهاب در بافت کبد ایجاد می‌شود. چنانچه این مرحله جدی گرفته نشود و اقدامات لازم جهت جلوگیری از پیشرفت آن صورت نگیرید ممکن است دچار کبد چرب گرید ۳ شوید که نوع پیشرفته این بیماری می‌باشد و آسیب‌های غیر قابل جبرانی به همراه خواهد داشت. بنابراین شما می‌توانید در این مرحله با رعایت برخی نکات و انجام درمان فوری، مانع از آسیب بیشتر به کبد خود شوید.

اولین قدمی که برای درمان کبد چرب گرید ۲ باید بردارید، ایجاد تغییرات اساسی در سبک زندگی خود است. به همین دلیل می‌بایست رژیم غذایی خود را به سمت سالم خوری هدایت کنید و مصرف غذاهای پرچرب، قندها و کربوهیدرات‌های ساده را تا جایی که ممکن است محدود کنید و غذاهای سرشار از فیبر، سبزیجات، و پروتئین‌های کم‌چرب را جایگزین آنها کنید. بدین ترتیب می‌توانید با کاهش وزن تدریجی، به بهبود کبد خود کمک فراوانی کنید.

در مرحله بعد سعی کنید ورزش منظم را در برنامه روزانه‌ی خود بگنجانید زیرا انجام حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته می‌تواند کمک زیادی به چربی سوزی بدن شما کرده و موجب کاهش چربی‌های کبدی نیز بشود. انجام فعالیت‌های ورزشی هوازی مانند پیاده‌روی، دویدن و شنا در این امر کمک فراوانی به شما خواهند کرد.

با رعایت مواردی که در بالا به آنها اشاره کردیم تا حد زیادی می‌توانید به بهبود کبد چرب در مرحله گرید۲ کمک کنید. اما در برخی موارد بسته به صلاح دید پزشک متخصص، ممکن است مصرف برخی داروها برای شما تجویز شود. در بیشتر موارد این داروها به کاهش چربی کبد و کنترل التهاب کمک می‌کنند که ممکن است گیاهی و یا شیمیایی باشند. برخی از بهترین داروهایی که در درمان گرید ۲ استفاده می‌شوند عبارتند از ویتامینE ، اسید فولیک و داروهای کاهنده چربی خون که از پیشرفت بیماری جلوگیری کرده و از سلول‌های کبدی محافظت می‌کنند.

هنگام ابتلا به کبد چرب گرید ۲ سعی کنید به صورت مداوم چکاپ انجام داده و از وضعیت بیماری خود مطلع باشید تا در صورت نیاز تغییرات مورد نیاز را در روند درمانی خود ایجاد کنید.

کبد چرب گرید ۳ و چالش‌های درمان آن

کبد چرب گرید ۳ مرحله کاملا پیشرفته این بیماری است که در آن بافت‌های کبد به شدت آسیب دیده و چرب شده است و التهاب شدیدی کبد را فرا می‌گیرد که می‌تواند منجر به فیبروز کبدی شود. هنگامی که کبد در این مرحله قرار گرفت بر اساس شرایط بیمار و تشخیص پزشک ممکن است مصرف داروهای قوی‌تر و یا جراحی برای فرد بیمار در نظر گرفته شود که تمامی این موارد به شدت و پیچیدگی بیماری بستگی دارد.

در این مرحله کبد شما بسیار حساس است و نیاز است تا کاملا تحت نظر بوده و از یک رژیم غذایی مناسب پیروی کنید. همچنین ممکن است پزشک شما از داروهای هورمونی و یا داروهای جدیدتری برای کنترل پیشرفت بیماری شما استفاده کند.

برخی از علائم ابتلا به کبد چرب گرید ۳ شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. از دست رفتن اشتها
  2. کاهش وزن شدید
  3. احساس درد در ناحیه سمت راست شکم
  4. زردی پوست
  5. تغییر رنگ سفیدی چشم‌ها و زرد شدن آنها
  6. ورم شکم
  7. احساس ضعف و خستگی شدید
  8. حالت تهوع

C:UsersShahnooshDesktopfatty liver.jpg

بهترین روش برای درمان کبد چرب گرید ۲ و ۳

با تغییر در نوع سبک زندگی خود تا حد قابل توجهی می‌توانید به پیشگیری و درمان این بیماری کمک کنید. در کنار آن می‌توانید از یکی دیگر از روش‌های درمانی جدیدی که امروزه برای کبد چرب از آن بهره می‌گیرند، استفاده کنید. این روش با عنوان اوزون تراپی یا اوزون درمانی شناخته می‌شود که امروزه طرفداران بسیاری پیدا کرده است. ازون تراپی یک روش درمانی جدید و کاملا غیرتهاجمی می‌باشد که با استفاده از اکسیژن فعال یا همان ازون انجام می‌شود و هدف این روش درمانی کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو در کبد است.

در این روش درمانی جدید با روش‌های مختلفی اوزون را وارد بدن می‌کنند تا سلول‌های کبدی را تحریک کنند تا به‌طور طبیعی خود را ترمیم کرده و سطح چربی را کاهش دهند.

از جمله روش‌هایی که برای وارد کردن گاز اوزون به بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌توان به روش اتوهموتراپی و سونای اوزون اشاره کرد که بر اساس نوع مشکل شما و تشخیص پزشک مناسب‌ترین روش اوزون درمانی برای شما انتخاب می‌شود.

  1. روش اتوهموتراپی: این روش یکی از کارآمدترین روش‌های اوزون‌درمانی می‌باشد که برای بیماری‌های مختلفی می‌توان از آن استفاده کرد. در این روش مقداری از خون بیمار گرفته شده و با گاز اوزون ترکیب می‌شود، سپس این خون به‌صورت وریدی مجدد به بدن بیمار تزریق می‌گردد.
  2. سونای اوزون: در این روش فرد بیمار درون محفظه‌ای قرار می‌گیرد که تنها سر او بیرون است. اوزون از طریق پوست جذب بدن شده و به فرآیند سم‌زدایی کمک می‌کند. در این روش، سموم بدن از طریق تعریق و ادرار دفع می‌شوند.

طبق تحقیقات صورت گرفته ازون تراپی می‌تواند به‌عنوان یک روش درمانی مکمل در کنار داروهای تجویز شده به بیمار کمک کند به نتیجه مطلوبی برسد.

نتیجه‌گیری

کبد چرب مبتلا به گرید ۲ و ۳ از مراحل پیشرفته این بیماری بشمار می‌روند که نیاز به مراقبت‌های ویژه و درمان‌های تخصصی‌تری دارند. به همین دلیل با تشخیص به موقع و رعایت دستوراتی که پزشک متخصص برای بیماران تجویز می‌کند، می‌توانید به کاهش التهاب و کنترل چربی در کبد خود کمک کنید. همچنین در کنار تمامی این موارد بهره گرفتن از روش‌های جدید مانند ازون تراپی، به‌عنوان یک درمان مکمل، می‌تواند به بهبود سلامت کبد شما کمک فراوانی کند.

 

اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *