واریس پا در واقع ورم و برجستگی رگهاست که باعث ایجاد درد در آن نواحی میشود. واریس با روشهای زیادی قابل درمان و حتی پیشگیری است. یکی از اصلی ترین روشهای درمان واریس پا را میتوان فیزیوتراپی پا دانست. این روش بسیار موثر بوده و به سرعت درد شما را تسکین خواهد داد. هرچند که روش های دیگری نیز برای درمان واریس پا وجود دارد که از جمله آنها کنترل تغذیه میباشد. ما در این مقاله قصد داریم که به شما توضیح دهیم که برای درمان واریس چه بخوریم تا از تورم و درد رگ ها کم کند.
چه چیزهایی باعث واریس میشود؟
اگر نمیدانید واریس پا چیست؟ باید بگوییم که یکی از اختلالات عروقی رایج بین همه افراد، واریس بوده و بر طبق تحقیقات حدودا ۳۵ درصد افراد به واریس دچار میشوند. از مهم ترین دلایل ابتلا به واریس میتوان به ژنتیک اشاره نمود. هرچند که دلایل زیاد دیگری هم وجود دارند که میتوانند منجر به این عارضه شوند و ما در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
اضافه وزن و تجربه واریس
اضافه وزن و تحرک یکی از مهم ترین دلایل ابتلا افراد به واریس است. باید توجه داشته باشید که وزن زیاد فشار زیادی را بر روی رگهای شما خواهد آورد و به آنها آسیب میزند. دلیل خیلی از بیماریها اضافه وزن افراد است.
به همین منظور هم مهم است بدانید برای درمان واریس چه باید بخورید، زیرا تغذیه درست میتواند اضافه وزن شما را کاسته و به درمان پیشگیری از این اختلال عروقی در بدنتان کمک کند.
هورمونها و ابتلا به واریس
بارداری میتواند موجب افزایش خون در بدن و یا تغییر هورمونهای بدن مادر شود که همین امر نیز احتمال بروز واریس را در بانوان افزایش میدهد. در واقع تحقیقات نشان داده است که تغییرات هورمونی در زمان حاملگی از دلایل اصلی ابتلا بانوان به واریس است.
یبوست و افزایش خطر ابتلا به واریس
یکی از عوارض یبوست در بدن افراد میتواند ابتلا به واریس باشد. یبوست فشار زیادی را بر روی اندام های تحتانی و رگ های آن ناحیه وارد میکند که همین امر به بروز واریس در بدنشان منجر خواهد شد.
در اینجا باز هم مسئله تغذیه مطرح میشود و اگر به دنبال این هستید که بدانید برای درمان واریس چه بخورید، خوراکی هایی که از بروز یبوست پیشگیری میکنند را باید در نظر داشته باشید.
دیگر دلایل ابتلا به واریس عبارتند از:
- جنسیت
- ایستادن یا نشستن طولانی مدت
- فشار خون بالا
- دیابت
- وراثت
اهمیت تغذیه مناسب جهت درمان واریس
یکی از مهمترین مسائل در سلامت کلی بدن، تغذیه است. در صورتی که تغذیه شما سالم و به اندازه باشد و شامل تمامی گروه های غذایی مورد نیاز بشود، بدن سالمی خواهید داشت. در صورتی که به برخی بیماریها و مشکلات دچار شده باشید هم میتوانید با کنترل تغذیه به روند درمان خود کمک زیادی کنید.
به عنوان مثال اگر دچار عارضه واریس هستید، با دانستن اینکه برای درمان واریس چه بخوریم یا از خوردن چه چیزهایی پرهیز کنیم، میتوانید به بهبود آن کمک نمایید. هرچند که برای نتیجه گیری بهتر و سریعتر خوب است که فیزیوتراپی را پیگیری نمایید و با خرید یک دستگاه فیزیوتراپی خانگی مناسب اقدام به درمان واریس و درد ناشی از آن کنید.
برای درمان واریس چه بخوریم؛ خوراکی های تقویت کننده جریان خون
همانطور که تا به اینجا از اهمیت تغذیه صحبت کردیم، در این بخش میخواهیم ببینیم برای درمان واریس چه بخوریم تا موجب تقویت جریان خون شده و واریس را درمان کند یا حتی از بروز آن پیشگیری نماید.
آب
نوشیدن میزان کافی آب در طول شبانه روز میتواند تاثیر بسیار زیادی در بهبود گردش خون شما داشته باشد و از بروز یبوست پیشگیری نماید که همین امر هم به جلوگیری از بروز واریس میانجامد.
دانه چیا
دانه چیا یکی از خوراکی هایی است که برای درمان واریس به شدت پیشنهاد میشود. این خوراکی دارای مقدار زیادی فیبر و اسید چرب امگا میباشد که به سلامت عمومی عروق بدن کمک میکند. خوردن دانه چیا همراه سالاد و غلات صبحانه میتواند یک وعده ایده آل باشد.
انار
انار به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان میتواند گردش خون و قطر عروق خونی را افزایش دهد و به سلامت کلی عروق و در نهایت واریس کمک کند.
توتها
اگر سوال شما این است که برای درمان واریس چه بخوریم؟ خانواده توتها یکی از جوابهای قطعی به این سوال است. توت هم مانند انار حاوی انتی اکسیدان زیادی است و التهاب عروق را کاهش میدهد.
موز
یکی از بهترین خوراکی ها برای درمان واریس موز است. این میوه مغذی سرشار از پتاسیم و منیزیم بوده و به تسکین عروق خصوصا در قسمت ساق پا کمک میکند.
زنجبیل
یکی از خوراکیهای بسیار مفید زنجبیل است که به درمان واریس کمک خواهد کرد. این خوراکی جریان خون را افزایش میدهد و خواص بسیاری دارد.
سایر خوراکیهایی که به درمان واریس کمک میکند
تا به اینجا برخی از خوراکی های مفید را نام بردیم اما اگر به دنبال این هستید که برای درمان واریس چه بخورید باید بگوییم که این لیست بسیار طولانی خواهد بود که در آن نام خوراکی های زیر هم به چشم میآید:
- گندم سیاه
- ادویه جات
- مرکبات
- سبزیحات
- مارچوبه
- ماهی
- سیر
- شاه بلوط
- آووکادو
- و…
کمبود چه ویتامینی باعث واریس میشود؟
همانطور که بالا مشاهده کردید، ما لیستی آماده کردیم تا شما بدانید برای درمان واریس چه بخورید؛ اما باید به طور کلی تمامی خوراکی هایی که دارای ویتامینهای زیر هستند میتواند برای درمان واریس مفید باشد و کمبود این ویتامینها باعث واریس میشود:
- ویتامین A
- ویتامین C
- ویتامین E
- ویتامین B
- نیاسین و فلاونوئید
اینها برخی از ویتامین هایی هستند که کمبود آنها احتمالا باعث ایجاد واریس میشود. استفاده از مواد غذایی که دارای این ویتامینها هستند، اثراتی مانند کاهش کلسترول خون، ساخت کلاژن، افزایش گردش خون و… دارد و به درمان واریس یا پیشگیری از بروز آن کمک میکند.
سخن پایانی
در صورتی که مطمئن نیستید به واریس پا مبتلا شدهاید یا نه؟ بهتر است که به پزشک مراجعه کرده و پزشک با استفاده از روشهایی مانند سی تی اسکن، پلتیسموگرافی، سونوگرافی داپلر، سونوگرافی دوپلکس، آزمایش ترندلنبرگ و… اقدام به تشخیص مینماید و پس از آن در صورت وجود واریس، راه درمانی مناسب را به شما پیشنهاد میکند. پس از آن از پزشک خود هم میتوانید سوال کنید که برای درمان واریس چه بخورید؛ اما بهترین خوراکیهای مفید جهت درمان واریس را ما در این مقاله برای شما ذکر کردیم.
واریس عارضه دردناکی میتونه باشه واقعا. ممنون بابت محتوا مفیدتون!