شیرین پلو یکی از انواع پلوها درغذاهای ایرانی و جمهوری آذربایجان و یکی از اجزای رنگین سفرهٔ در جشنهای عروسی یا مهمانیهای بزرگ است. تهیه آن از پلوهای دیگر دشوارتر نیست اما برای تهیهٔ آن باید از مواد مرغوب استفاده شود. برای طعم و رنگ و عطر شیرینپلو از پوست پرتقال، بادام و پسته، زعفران، کره و نمک و فلفل سیاه بهره میجویند.
طرز تهیه شیرین پلو برای ۴ نفر را برای شما آماده نموده ایم.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه شیرین پلو مجلسی برای ۴ نفر
مواد لازم برای ۴ نفر:
- برنج: نیم کیلو
- مرغ: نصف مرغ یا گوشت بره ۱ کیلو
- خلال بادام: ۵۰ گرم
- خلال پسته: ۲۵ گرم
- خلال نارج یا پرتقال: تازه در حدود ۲۵۰ گرم و یا خشک ۵۰ گرم
- شکر: نیم کیلو
- زعفران ساییده: یک قاشق غذاخوری
- روغن و فلفل و نمک: به مقدار کافی
طرز تهیه شیرین پلو خوشمزه:
از روز قبل خلال پرتقال یا نارنج را دو تا سه بار در آب می جوشانیم و داخل آب سرد ریخته و دو تا سه بار آب خلال را عوض میکنیم تا تلخی آن گرفته شود سپس در صافی ریخته تا آب آن گرفته شود.
شکر را با دو لیوان آب یکی دو جوش میدهیم از صافی رد میکنیم تا تلخی خلال گرفته شود و سپس داخل شربت میریزیم تا چند جوش بزند و مغز خلال شیرین شود.
مرغ را به دقت تمیز کرده و شسته و میگذاریم بپزد بعد آب مرغ را از صافی رد میکنیم و با یک الی دو قاشق روغن و نصف ملاقه از شربت خلال مخلوط میکنیم زعفران را اضافه کرده، مرغ را قطعه قطعه کرده و استخوانهای آن را میگیریم.
برنج را آبکش میکنیم، ته دیگ را دو قاشق روغن و یک چهارم لیوان آب میریزیم. خلال را از داخل شربت بیرون میآوریم روی برنج میریزیم و نصف از خلال بادام را میشوییم و روی خلال نارنج یا پرتقال میریزیم.
دو کفگیر از برنج را روی خلالها میپاشیم. قطعات مرغ را روی برنج قرار میدهیم و بقیه برنج را روی مرغ میریزیم و روی اجاق میگذاریم.
آب مرغ را با کمی شربت و زعفران و روغن کافی روی سطح برنج میریزیم تا برنج دم بکشد.
منبع : مثبت ۱