قرمزی چشم زمانی به وجود می آید که سفیدی چشم درخشش قبل را نداشته باشد و به رنگ قرمز و صورتی پر رنگ در بیاید. علت قرمزی چشم چیست؟ این اتفاق می تواند نشان دهنده یک بیماری مانند آلرژی، خشکی چشم، فشار خون، التهاب عنبیه و … باشد، این قرمزی گاهی با علائمی همچون سوزش، خارش، تاری دید و سردرد نیز همراه است.
یکی دیگر از علل قرمزی چشم، نور شدید آفتاب است. به همین دلیل در بیرون از خانه از یک عینک آفتابی خوب بهره بگیرید. قیمت عینک آفتابی زنانه اصل و مردانه آن چندان بالا نبوده و به سادگی می توانید آن را برای حفاظت از چشمانتان تهیه کنید.
در ادامه ضمن بررسی تمام علل قرمزی چشم به راهکارهای رفع آن نیز می پردازیم.
دلایل قرمزی چشم
قرمزی چشم ها می توانند به دلایل متفاوتی ایجاد شوند. برخی از این علل بی ضرر بوده و نیازی به مراجعه به پزشک ندارند؛ اما بعضی از این قرمزی ها خطرناک هستند و شما با دیدن علائم آن، باید فورا به پزشک معالج یا چشم پزشک مراجعه کنید. در ادامه با انواع علت قرمزی چشم چیست آشنا می شویم.
۱. التهاب ملتحمه
در این مورد، سفیدی چشم صورتی شده و زمانی ایجاد می شود که غشاء داخلی پلک ها و قسمت سفیدی چشم ملتهب شود. این نوع التهاب چشمی واگیردار است و به آسانی از فردی به فردی دیگر انتقال پیدا می کند. التهاب ملتحمه بیشتر در سرماخوردگی اتفاق می افتد؛ زیرا عفونت های ویروسی یکی از عوامل بروز این التهاب هستند.
۲. آلرژی
برخی از افراد به گرده گل، گرد و غبار، کپک و … حساسیت داشته و چشمشان به صورت ناگهانی قرمز می شود. از علائم فردی که آلرژی دارد می توان به خارش چشم، اشک ریزی، عطسه و آبریزش بینی و داشتن احساس سوزش در چشم ها اشاره کرد. یکی از فواید استفاده از عینک آفتابی، جلوگیری از ورود گرد و غبار به داخل چشم است.
نور خورشید می تواند وضعیت آلرژیک را تشدید کند، برای جلوگیری از این اتفاق پیشنهاد می شود از عینک آفتابی مردانه اورجینال یا زنانه آن استفاده کنید.
۳. بلفاریت
بلفاریت پلک، باعث قرمزی چشم و متورم شدن پلک ها می شوند و با سوزش، خارش، اشک ریزی، حساسیت به نور و حس وجود جسمی خارجی در چشم، همراه است. اگر از بلفاریت جلوگیری نشود می تواند باعث ریزش مژه یا تاری دید در شما شود.
۴. فشارخون
بعضی اوقات جلوی آینه از خود سوال می کنید که علت قرمزی چشم چیست؟ قرمزی چشم در برخی موارد می تواند نشان از فشار خون بالا باشد. هنگامی که فشار خون بالا رود، رگ های شبکیه سفت و سخت شده، روی یکدیگر افتاده و منجر به نشت خون در چشم می شوند. اگر فشار خون دارید، پیشنهاد می شود در محیط باز از عینک دودی کمک بگیرید تا فشار روی چشمانتان زیاد نشود.
۵. خشکی چشم
غده های ریزی در بالای چشم ها قرار دارند که اشک تولید می کنند. کار این غدد با تولید اشک، محافظت و روان سازی چشم است. خشکی چشم زمانی اتفاق می افتد که این غده های به خوبی اشک تولید نکنند. این مورد برای زنان بالای ۵۰ سال که از لنزهای تماسی استفاده می کنند و افرادی که کاشت مژه می کنند، اتفاق می افتد. با کمک عینک آفتابی می توانید از بروز خشکی چشم و آسیب های دیگر آن جلوگیری کنید.
۶. التهاب عنبیه چشم
عنبیه در بین سفیدی و شبکیه چشم قرار دارد. التهاب عنبیه در قسمت میانی چشم ایجاد شده و باعث اختلال در دید، تاری دید، چشم درد، قرمزی چشم، حساسیت به نور و نقاط شناور در چشم می شود. حتما این مشکل را درمان کنید، زیرا ممکن است بینایی خود را از دست بدهید.
۷. ضربه خوردن
اگر به چشم شما با دست یا جسمی خارجی ضربه ای وارد شود، عروق خونی در چشم هایتان گشاد شده تا خون بیشتری به محل آسیب برسد و زودتر چشم ها خوب شوند و این امر باعث قرمزی چشم می شود.
۸. تاری دید چشم
اگر به طور ناگهانی دچار تاری دید شدید، این می تواند نشان از وجود قوز قرنیه باشد. قوز قرنیه یک لایه شفاف جلوی چشم است که با تغییر شکل دادن تاری دید ایجاد می کند. برای تشخیص قوز قرنیه در خانه ، به یک اتاق تاریک رفته و مستقیم به نور چراغ قوه نگاه کنید، اگر به جای نقطه نورانی ستاره و خطوط مختلفی دیدید، ممکن است به قوز قرنیه مبتلا باشید.
علائم قرمزی چشم
قرمزی چشم علائم به خصوص و خاصی مانند خارش، تاری دید و خشکی چشم دارد. از دیگر علائم قرمزی چشم عبارتند از:
- سوزش چشم
- سرازیر شدن اشک از چشم
- درد چشم
- ترشح چشم
- تاری دید در هنگام مطالعه
- خارش
- حساسیت به نور
- احساس وجود چیزی در چشم
- سوزن سوزن شدن چشم ها
درمان قرمزی چشم
حال که جواب علت قرمزی چشم چیست را فهمیدید در ادامه می خواهیم چند روش درمان خانگی برای رفع قرمزی چشم به شما یاد دهیم:
۱. استفاده و ریختن گلاب در چشم
۲. گذاشتن کمپرس سرد روی چشم های بسته
۳. از لمس چشمانتان بپرهیزید و در مواقع اجبار حتما دست خود را بشویید.
۴. استفاده از اشک مصنوعی، برای بهبودی قرمزی چشم
۵. استفاده از عینک آفتابی مردانه اورجینال یا زنانه
۶. خوردن قرص استروئید
۷. قطره های مخصوص افرادی که آلرژی، خشکی چشم یا گلوکوم دارند.
۸. قطره بتامتازون
۹. قطره نفازولین
۱۰. داروی آنتی بیوتیک
۱۱. قطره سیپلکس
توجه داشته باشید برای استفاده از قطره و داروهای نام برده شده، حتما قبل از مصرف به پزشک مراجعه کنید تا مشکلی بعد از مصرف از آنها برای شما پیش نیاید.
چه زمان برای قرمزی چشم به پزشک مراجعه کنیم؟
قرمز شدن چشم ها اکثرا نیاز به مراجعه به پزشک ندارند؛ اما شما با مشاهده علائم زیر حتما به چشم پزشکی رفته و چشمان خود را به یک متخصص نشان دهید.
- حالت تهوع و استفراغ
- وقتی نمی توانید چشمان خود را باز نگه دارید
- سردرد و چشم درد هستید.
- حساسیت داشتن به نور
- سردرد شدید
- تب
- تغییر در بینایی
- ورم اطراف چشم
- برخورد یک جسم خارجی
- پاشیدن ماده شیمیایی در چشم
آیا قرمزی چشم خطرناک است؟
حال که فهمیدید علت قرمزی چشم چیست، می توان گفت قرمزی چشم خطرناک نیست، اما می تواند نشانه ای از عفونت، التهاب، بیماری ملتحمه و … باشد. چشم ها مهمترین بخش در اعضای بدن، برای ارتباط با دنیای اطراف هستند. اما برخی از عوامل محیطی و بیماری ها، این عضو حساس را دچار آسیب می کنند.
در صورت مشاهده علائم قرمزی چشم مانند استفراغ، سردرد، چشم درد شدید، تب و … فورا به پزشک مراجعه کنید. یکی از عوامل محیطی که تاثیر زیادی روی چشم ها دارد، نور خورشید است که یک تهدید برای چشمان به شمار می رود.
عینک های پلاریزه و آینه ای با پوششی که روی عدسی آنها قرار دارد، از چشم ها در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید محافظت می کنند. شما می توانید انواع عینک های استاندارد را با قیمتی مناسب از فروشگاه های معتبر که دارای فروش آنلاین نیز هستند، به سادگی تهیه کرده و مراقبت از بینایی تان را افزایش دهید.