اگر کنجکاو هستید که قهوه فوری چگونه تولید می‌شود و می‌خواهید درباره مراحل تولید آن بیشتر بدانید، نگران نباشید به این دلیل که ما در این مطلب قصد داریم به نحوه تولید قهوه فوری بپردازیم.

قهوه فوری یک نوع بسیار معروف و محبوب قهوه است که روزانه افراد بسیاری در سراسر جهان از آن لذت می‌برند. قهوه فوری، یک راه بسیار ساده برای نوشیدن قهوه است. اگر وقت زیادی ندارید و به کافه و یا رستوران دسترسی ندارید و یا اینکه نمی‌خواهید دستگاه‌های آماده سازی قهوه را تهیه کنید، در این صورت باید به شما بگوییم که خرید قهوه فوری ، می‌تواند یک انتخاب بسیار عالی برای شما باشد. تنها کافیست مقداری از آن را در فنجان ریخته و با آب یا شیر مخلوط کنید. نوشیدنی شما آماده است.

در ادامه درباره تولید قهوه فوری و نحوه آماده سازی آن به شما توضیح خواهیم داد.

برای تولید قهوه فوری از چه موادی استفاده می‌کنند؟

برای تهیه و تولید قهوه فوری، ماده اصلی مورد نیاز، دانه قهوه است. برخی افراد ممکن است فکر کنند که قهوه فوری از قهوه تولید نشده و ماده اصلی آن چیز دیگری است. اما باید به شما بگوییم که قهوه فوری، از قهوه آماده و سپس خشک شده تولید می‌شود. اگر می‌خواهید درباره انواع قهوه فوری بیشتر بدانید، می‌توانید به این مقاله مراجعه کنید.

در فرایند آماده سازی قهوه فوری، قهوه، دی اکسید کربن، آب، هوا و نیتروژن، از وسایلی است که نیاز است. برای قهوه فوری، بیشتر از قهوه روبوستا استفاده می‌کنند. به این دلیل که قیمت کمتری دارد و مناسب تر است. درحالی که قهوه عربیکا، انتخاب کسانی است که می‌خواهند به صورت عادی قهوه بخرند و خودشان آن را آماده کنند. روبوستا، طعم تلخ‌تری دارد، اما کیفیت و قیمت آن کمتر است.

مراحل تولید قهوه فوری

قهوه فوری با دو روش عمده به نام‌های: خشک کردن با اسپری (spray drying) و خشک کردن انجمادی (freeze drying) تولید می‌شود. تمام مراحل تولید اولیه این دو روش به یک شکل است؛ فقط در مراحل نهایی (نحوه خشک کردن) با یکدیگر متفاوت هستند.

برداشت دانه‌ها و کندن پوست آن‌ها

اولین مرحله برای تهیه و تولید قهوه‌های فوری، برداشت دانه‌ها است. در این مرحله، دانه‌ها برداشت می‌شوند و به کارخانه فرستاده می‌شوند تا ادامه مراحل تولید را در آنجا انجام دهند.

وقتی دانه‌ها به کارخانه رسیدند، اولین کاری که آن‌ها می‌کنند، این است که برخی از کارخانه‌ها، پوست دانه‌ها را جدا می‌کنند تا هیچ لایه نازکی از پوست روی آن‌ها باقی نمانند. وقتی از این مرحله گذشتند، وارد مرحله رست می‌شوند که مرحله بعدی است.

رست کردن دانه‌های قهوه

برای اینکه دانه‌های قهوه (عموما روبوستا)، رست شوند، آن‌ها را داخل دستگاه‌های بزرگ رست قهوه می‌گذارند و با دمای بالا (۱۸۰ تا ۲۳۰ درجه سلسیوس)، حدودا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه آن‌ها را برشته می‌کنند و سپس برای اینکه با گرمایی که در خود دارند، به برشته شدن ادامه ندهند، به سرعت از دستگاه برداشته می‌شوند و سرد می‌شوند.

پودر کردن قهوه‌ها

دانه‌های قهوه را پس از اینکه به صورت کامل رست شدند، با آسیاب‌های صنعتی و بزرگ قهوه به صورت کامل و ریز (درجه آسیاب فاین)، پودر می‌کنند.

دانه قهوه، پس از اینکه آسیاب می‌شود، عطر زیادی از خود آزاد می‌کند و به همین دلیل بر روی آن‌ها نیتروژن می‌پاشند تا عطر بیشتری را خود حفظ کنند و در خود نگه دارند تا به طور کامل آروما آن‌ها از بین نرود.

دم کردن قهوه‌ها

در این مرحله، قهوه آسیاب شده، با دستگاه‌های بسیار بزرگ صنعتی، دم می‌شود. این دستگاه‌ها مانند فرنچ پرس و دیگر قهوه‌سازها، اما در حجم بسیار بزرگی کار می‌کنند. در اصل قهوه را از یک فیلتر رد می‌کنند و آن را دم می‌کنند.

پس همان‌طور که می‌بینید، قهوه فوری، قهوه‌ای است که از قبل دم شده است و مراحل تهیه خود را طی کرده است. به همین دلیل نیز نیازی ندارید که خودتان نیز آن را دم کنید و تنها با اضافه کردن آن به آن، می‌توانید قهوه خود را آماده کنید.

خشک کردن

و این مرحله، جایی است که دو نوع عمده قهوه فوری با یکدیگر تفاوت پیدا می‌کنند.

خشک کردن انجمادی:

در روش خشک کردن انجمادی قهوه، قهوه‌ای که در مرحله دم کردن آماده شده را به یخ تبدیل می‌کنند. سپس آن را به قطعات کوچکتر خرد می‌کنند و دانه‌های قهوه فوری را آماده می‌کنند.

به این صورت که آن را در مخزن‌های بزرگ خشک کردن قرار می‌دهند و در آن، قهوه یخ زده شده، پخش می‌شود و سپس آماده می‌شود. عموما به قهوه فوری‌ای که در این روش تولید شده است، قهوه فوری گلد گفته می‌شود.

خشک کردن با اسپری:

در روش خشک کردن با اسپری، به جای اینکه قهوه دم شده را به یخ تبدیل کنند، آن را با اسپری بسیار داغ و خشک هوا، می‌پاشند و نتیجه، این است که قهوه، به صورت دانه‌های بزرگ ماسه‌ای خشک می‌شود.

سپس می‌توان قهوه را بسته بندی کرد. قهوه برای استفاده آماده است. قهوه فوری که با این روش آماده می‌شود، به نام قهوه فوری کلاسیک شهرت دارد.

چگونه قهوه فوری را آماده کنیم؟

با روش تولید قهوه فوری آشنا شدیم. پس از اینکه قهوه فوری را بسته بندی کردند و آماده توزیع و استفاده سراسری شد، می‌توانید آن را تقریبا در همه فروشگاه‌های فروش قهوه تهیه کنید. دقت کنید که باید قهوه فوری اصل و با کیفیت را از برندهای معتبر تهیه کنید. باید از فروشگاهی خوب خرید کنید تا مطمئن شوید که قهوه فوری که می‌خرید اصل است. فروشگاه نسپیرو، یکی از بهترین فروشگاه‌های قهوه و شکلات است که تمام محصولات خود را به همراه تضمین اصالت به شما عرضه می‌کند.

به این نکته توجه کنید که با وجود تمام مزایا و خوبی‌هایی که قهوه فوری دارد، ممکن است طعم غنی و مرغوب قهوه را به شما ندهد. به همین دلیل نیز انتخاب برخی افراد نیست. اما اگر شما نیز قهوه فوری با کیفیت پایین و تقلبی خریداری کنید، ممکن است اصلا برای شما جذاب نباشد. به همین دلیل نیز فروشگاه و اصالت محصول بسیار مهم است.

حالا که قهوه فوری را تهیه کردید و آن را خریدید، برای آماده سازی و تهیه آن باید مراحل بسیاری ساده‌ای طی کنید.

همان‌طور که از ابتدا نیز به آن اشاره کردیم، قهوه فوری به سرعت آماده می‌شود. تنها نیاز است که آب را بجوشانید، قهوه فوری را به فنجان خود اضافه کنید و سپس آب یا حتی شیر داغ را (براساس تمایل خود)، اضافه کنید و مخلوط را هم بزنید تا آماده شود.

قهوه شما به سرعت آماده می‌شود و می‌توانید از آن نهایت لذت را ببرید. حالا یک فنجان قهوه فوری خوشمزه دارید که می‌توانید از آن استفاده کنید.

اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *