درخت آلبالو و درخت گیلاس جز درختان هسته دار محسوب می‌شوند، این درختان ریشه‌های ضعیفی داشته و مستعد بیماری هستند، مهندسین کشاورزی برای رشد بهتر و ارتقاء سیستم دفاعی این نوع درختان از پایه های قوی و مستحکم استفاده می‌کنند، معمولا درختان پیوندی و اصلاح شده که پایه قوی داشته باشد، نسبت به درختان بذری و سنتی نه تنها عملکرد مناسبی داشته بلکه در برابر انواع آفت زدگی و بیماری باکتریایی و قارچی مقاوم خواهد بود.

آلبالو تلخ که آن را در گویش محلی به نام محلب می‌شناسند، یک پایه کاملاً مستحکم و سازگار برای تکثیر انواع نژاد آلبالو و گیلاس محسوب می شود، درخت محلب یا آلبالو تله Cyamopsis tetragonoloba علاوه بر زیبایی کاملا شبیه به آلبالو است، به همین خاطر اسم آن را به نام آلبالو تلخ میشناسند، باید بگوییم آلبالو تلخ ارتفاع زیادی نداشته و تنها تا ۴ متر رشد می‌کند، خاستگاه اصلی این درخت مربوط به کشور قفقاز و اروپای جنوبی است، ما در ادامه روش تکثیر نهال بذری آلبالو تلخ را برای شما توضیح خواهیم داد و همچنین نحوه پیوند نژادهای گوناگون آلبالو بر روی آن را خواهیم گفت.

خرید نهال آلبالو

ویژگی‌های ژنتیکی و ظاهری درخت آلبالو تلخ

درخت آلبالو تلخ ویژگی‌های ژنتیکی مخصوصی دارد، این درخت به عنوان یک داروی گیاهی موثر شناخته شده، ابتدا بهتر است با ویژگی‌های ظاهری این درخت آشنا شوید تا بتوانید به راحتی آن را شناسایی کنید:

  1. شاخه جوان درخت آلبالو در ابتدا نازک و باریک بوده و رنگ پوسته آن سبز روشن است، ولی بعد از رشد وقتی که قطر آن کلفت شد پوست آن به رنگ تنه درخت آلبالو تغییر رنگ داده و تیره رنگ می‌شود.
  2. شکل ظاهری برگ‌های درخت آلبالو تلخ به صورت تخم مرغی با نوک تیز است.
  3. برگ‌های درخت آلبالو تلخ به رنگ سبز روشن است.
  4. شکوفه های درخت آلبالو تخت به رنگ سفید است.

البته فراموش نکنید که درخت آلبالو تلخ به تنهایی هیچ گونه ارزش تجاری ندارد، بلکه هدف نهالستان‌ها از تکثیر نهال آلبالو (https://bartarnahal.ir/cranberry-seedlings )  تلخ استفاده کردن از آن به عنوان پایه برای تکثیر نژادهای گوناگون آلبالو و گیلاس است، برخی از باغداران یک یا دو عدد نژاد آلبالو تلخ را  در باغ خود کشت می‌کنند، چون از مهمترین ویژگی ژنتیکی این درخت می‌توان به خواص دارویی آن اشاره کرد، از نظر متخصصین طب سنتی و پزشکان علم نوین پزشکی فراورده‌های آلبالو تلخ حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان است که به سلامت بدن کمک می‌کند.

از جوشانده برگ و دانه آلبالو تلخ برای درمان بیماری‌های عفونی، التهابات داخلی و پوستی، تسکین سرفه، تسکین درد نقرس، پاکسازی معده، از بین بردن بوی عرق، تپش قلب، زخم معده، طحال و ….. استفاده می‌شود، پرورش دهندگان نهال آلبالو تلخ که از آن به عنوان پایه استفاده می‌کنند، مراحل به خصوصی را برای کاشت این درخت طی می‌کنند، ما در اینجا صرفاً نحوه کاشت بذر آلبالو تلخ را به صورت عمومی برای شما توضیح می‌دهیم که کشاورزان در باغات خود از آن تبعیت می‌کنند.

نهال آلبالو

مراحل کاشت بذری درخت آلبالو تلخ 

برای کاشت بذری درخت آلبالو معمولاً بذر ارگانیک و طبیعی این درخت را تهیه می‌کنند که به صورت خودرو رشد می‌کند، توجه داشته باشید قبل از کاشت بذر درخت آلبالو تلخ باید یک دوره سرمایی را بگذراند و کشاورزان برای گذراندن این دوره سرمایه آن را دو ماه در یخچال قرار می‌دهند، وقتی ساعات دوره سرمادهی بذر آلبالو تخت به اتمام رسید بهتر است آن را در ظروف مخصوصی به عمق یک سانتی متر در عمق خاک بکارند، جنس خاک پیت ماس مرطوب است.

بذر درخت آلبالو تلخ در فصل بهار جوانه زده و از خاک بیرون می آید، وقتی به اندازه معینی رسید می‌توانید آن را در فضای باز کاشت کنید، تا اینجای کار مربوط به باغدارانی است که می‌خواهند یک یا چند عدد نهال آلبالو تلخ را در باغ خود کشت کنند، مهندسین نهالستان برای تکثیر نژادهای مختلف آلبالو،  وقتی این نهال به سن یک سالگی رسید پیوندک سازگار را بر روی پایه پیوندی می‌دهند، پایه آلبالو تلخ با انواع پیوندک آلبالو سازگاری بالایی دارد.

سازگاری بالای بین پایه و پیوندک باعث تنوع زیاد درختان آلبالو شده است، به طوری که برای هر نوع آب و هوای گرمسیری و سردسیری می‌توانید از یکی از نژادهای زودگل و دیرگل درخت آلبالو خریداری و باغ آن را راه اندازی کنید؛ میوه درختان آلبالو که بر پایه آلبالو تلخ تکثیر شده است برخلاف پایه کاملا خوراکی و خوش طعم است، میوه‌های آلبالو به صورت ژنتیکی ترش و ملس هستند، نه تنها تازه خوری میوه آلبالو در بین مصرف کنندگان رواج دارد بلکه آلبالو میوه ای است که فرآورده های گوناگونی از آن تولید می‌شود.

چه عاملی باعث محبوبیت درخت آلبالو پیوندی بر پایه آلبالو تلخ شده است؟

طبق بررسی‌های انجام شده و مقایسه بین آلبالوی بذری و سنتی با آلبالو پیوندی و اصلاح شده بر پایه آلبالو تلخ ثابت شده این درختان ویژگی و مزایای زیادی دارند که باعث شده مراقبت و نگهداری از باغ آن آسان و کم هزینه برای کشاورزان و باغداران باشد:

  1. میزان سازگاری درخت آلبالو پیوندی با اکوسیستم محیط نسبت به درختان بذری بیشتر است.
  2. درختان پیوندی ریشه زایی قوی‌تری دارند.
  3. طول عمر درختان پیوندی آلبالو بر پایه آلبالو تلخ حداقل ۱۰ الی ۲۰ سال بیشتر از درختان سنتی است.
  4. میوه های تولید شده از درختان آلبالو پیوندی ارزش تجاری بیشتری داشته و همه آنها به صورت یک دست و یک اندازه رشد می‌کنند.
  5. تناژ تولیدی درختان و آلبالو تلخ پیوندی و اصلاح شده بیشتر است.

آلبالو

کلام آخر

کشاورزان اگر بتوانند شرایط محیطی مناسبی برای باغ آلبالو پیوندی و اصلاح شده بر پایه آلبالو تلخ ایجاد کرده و مدیریت مناسبی داشته باشند، مطمئن باشند به یک درآمد اقتصادی و کلانی به صورت سالانه دسترسی خواهند داشت، این درختان طول عمر طولانی داشته  و سرمایه‌ای که برای احداث باغ آلبالو در نظر می‌گیرند به صورت تضمینی بعد از چند سال باز می گردد، فراموش نکنید درختان آلبالو پیوندی زودبازده بوده و در سال دوم کاشت باردهی خود را آغاز می‌کند، برای دریافت هرگونه اطلاعات علمی و تخصصی در مورد انواع نهال آلبالو بهتر است به سایت اینترنتی برتر نهال مراجعه کرده و از اطلاعات تخصصی و علمی مقالات استفاده کنید، در صورت لزوم نیز می‌توانید با کارشناسان نهالستان تماس گرفته و سوالات خود را به صورت غیر حضوری و اینترنتی از آنها بپرسید.

 

تماس با برتر نهال: ۰۹۱۴۱۸۳۲۳۹۳

تماس با پالیز نهال: ۰۹۱۴۴۵۰۱۰۰۳

اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *